Hírek

MKO

2021. február 1.

Január végén értesítették világszerte a gasztronómiai kiadványok szerzőit, akik a rangos Gourmand Awardson a Best in the world szintig jutottak. A több fordulós könyvszemlén egy hazai könyv, a Ripka Gergely által írt, TokajGuide 'European wine' kategóriában a legjobb 4 közé került, ami magyar könyvnek korábban még nem sikerült. A Gourmand Awards for Drink Culture a világ egyik legnagyobb gasztronómiai és italkönyves seregszemléje, összesen nem kevesebb, mint 175 ország kiadványainak részvételével, a Gourmand International szervezésében.

Az évszakonként szemlézett versenyben végül az ‘európai bor’ kategóriában döntőbe jutó négy jelölt:

• Ausztria - Ruster/Ausbruch DAC, Rudolf Lantschbauer, Yulan Cai (Vinothek)
• Bosznia - Wine Stories, Bosnia & Herzegovina, Zeljko Garmaz
• Magyarország - Tokaj Guide, Ripka Gergely (Scolar Kiadó)
• USA - The New Wines of Mount Etna, Benjamin North Spencer (Gemelli Press).

“Felemelő érzés már önmagában Tokajt és Magyarországot látni ezen a shortlisten. Franciaország boros könyveinek külön kategóriája van ezen a versenyen, Magyarországot meg a legtöbb boros tankönyvben, webshopban és más hasonló platformokon általában a világ többi része kategóriában említik. Én

igyekszem mindent megtenni azért, hogy hazánkat számon tartsák ma is a bortérképen.”

- mondja a szerző, akinek TokajKalauza a tavalyi Spring Harvest listán tűnt fel először a könyvszemle weboldalán. A Best in world kategória védjegyét, matricáját már használhatják a kategória döntősei, végső győztest pedig júniusban hirdetnek, Párizsban.

A teljes lista, számos izgalmas kategóriában itt böngészhető.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra