Hírek

Magyar Konyha

2023. március 4.

Romani design x Fruit of care , nőnapi ajándék , gourmet box

A Fruit of Care és a Romani Design kollaborációja a nők szerepének erősítésére hívja fel a figyelmet a közelgő nőnap alkalmával.


Különleges, limitált ajándékdobozt állított össze közösen a 2023-as nemzetközi nőnapra Magyarország egyik legismertebb társadalmi vállalkozása, a fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű emberek munkaintegrációjáért küzdő Fruit of Care, valamint a ruha– és kiegészítőtervezés során a roma motívumkincset és stílusjegyeket középpontba helyező Romani Design divatmárka.


A különböző, magyar, szociális alapon működő manufaktúrák produktumait rejtő ajándékdoboz nemcsak gourmet-termékeket tartalmaz, de jó ügyet is képvisel, amelynek fókuszában ezúttal a magyar nők szerepének erősítése áll. 


A koncepciójában tavaly megújult, ernyőszervezetként működő Fruit of Care Nonprofit Kft. korábbi társadalmi fókuszpontjai mellett új ügyekkel is gazdagította a tevékenységét. Az idei évtől hangsúlyozza azt is, milyen fontos, hogy a társadalom támogassa a női vállalkozókat, illetve a sok esetben hátrányból induló női munkavállalókat. Az ország elmaradottabb részein, nők által működtetett szociális szövetkezetek sokszor az egyetlen esélyt jelentik a helyi, gyakran szakképesítés nélküli, netán mélyszegénységben vagy fogyatékkal élő női lakosságnak, hogy munkalehetőséghez jussanak, és havi bérrel járuljanak hozzá a családi költségvetéshez.


A jobbára kézműves élelmiszereket gyártó műhelyek termékeit immár nemcsak a nagyvállalatok keresik céges karácsonyi ajándéknak, hanem az erre a társadalmi üzenetre érzékeny egyéni vásárlók is, akik év közben is igénylik az újdonságokat. Így jött az ötlet, hogy az idei nemzetközi nőnap alkalmából egy különleges kollaborációt dobjanak piacra a társadalmi misszióját tekintve szociálisan ugyancsak érzékeny Romani Design divatházzal. 


A Fruit of Care x Romani Design ajándékdobozon a címkét a divatmárka egyik mintája díszíti, emellett találunk tőlük egy japán furosiki csomagolókendőt - a gourmet-termékeken túl.


A gourmet-válogatás tartalmaz


egy belga csokoládés rózsadesszertet a Cserehátról


levendulás vajas kekszet Monorról


homokhátsági fehércsokoládés eperlekvárt


csokoládéba mártott birsalmasajt bonbonokat


kubeba olajos aranyszappant


sós karamellel töltött bonbonokat Szekszárdról


és egy autisták által készített nemezrózsát.