Hírek

Magyar Konyha

2023. március 4.

Romani design x Fruit of care , nőnapi ajándék , gourmet box

A Fruit of Care és a Romani Design kollaborációja a nők szerepének erősítésére hívja fel a figyelmet a közelgő nőnap alkalmával.


Különleges, limitált ajándékdobozt állított össze közösen a 2023-as nemzetközi nőnapra Magyarország egyik legismertebb társadalmi vállalkozása, a fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű emberek munkaintegrációjáért küzdő Fruit of Care, valamint a ruha– és kiegészítőtervezés során a roma motívumkincset és stílusjegyeket középpontba helyező Romani Design divatmárka.


A különböző, magyar, szociális alapon működő manufaktúrák produktumait rejtő ajándékdoboz nemcsak gourmet-termékeket tartalmaz, de jó ügyet is képvisel, amelynek fókuszában ezúttal a magyar nők szerepének erősítése áll. 


A koncepciójában tavaly megújult, ernyőszervezetként működő Fruit of Care Nonprofit Kft. korábbi társadalmi fókuszpontjai mellett új ügyekkel is gazdagította a tevékenységét. Az idei évtől hangsúlyozza azt is, milyen fontos, hogy a társadalom támogassa a női vállalkozókat, illetve a sok esetben hátrányból induló női munkavállalókat. Az ország elmaradottabb részein, nők által működtetett szociális szövetkezetek sokszor az egyetlen esélyt jelentik a helyi, gyakran szakképesítés nélküli, netán mélyszegénységben vagy fogyatékkal élő női lakosságnak, hogy munkalehetőséghez jussanak, és havi bérrel járuljanak hozzá a családi költségvetéshez.


A jobbára kézműves élelmiszereket gyártó műhelyek termékeit immár nemcsak a nagyvállalatok keresik céges karácsonyi ajándéknak, hanem az erre a társadalmi üzenetre érzékeny egyéni vásárlók is, akik év közben is igénylik az újdonságokat. Így jött az ötlet, hogy az idei nemzetközi nőnap alkalmából egy különleges kollaborációt dobjanak piacra a társadalmi misszióját tekintve szociálisan ugyancsak érzékeny Romani Design divatházzal. 


A Fruit of Care x Romani Design ajándékdobozon a címkét a divatmárka egyik mintája díszíti, emellett találunk tőlük egy japán furosiki csomagolókendőt - a gourmet-termékeken túl.


A gourmet-válogatás tartalmaz


egy belga csokoládés rózsadesszertet a Cserehátról


levendulás vajas kekszet Monorról


homokhátsági fehércsokoládés eperlekvárt


csokoládéba mártott birsalmasajt bonbonokat


kubeba olajos aranyszappant


sós karamellel töltött bonbonokat Szekszárdról


és egy autisták által készített nemezrózsát. 



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra