Hírek

Orbán Szilvia

2021. július 1.

Bourdain , AnthonyBourdain , film , mozi , trailer , bemutató

Végre elkészült a film Anthony Bourdainről, az első trailer már megnézhető.

Csaknem három évvel a halála után, Bourdain öröksége továbbra is él, sőt, növekszik. A mind a szakma, mind a közönség által nagyra tartott szerzőről és televíziós személyiségről dokumentumfilm készült, és a Roadrunner című alkotás a tervek szerint július 16-án kerül bemutatásra. 

A gyártó Focus Films néhány napja mutatta be az első, érzelmekre erősen ható, ugyanakkor vicces előzetest, amelyet az Oscar-díjas Morgan Neville rendezett. A kisfilm – amelynek stílusából következtethetünk a kész alkotásra is –

jól érzékelteti, hogyan lett egy ismeretlen séfből az évek során a világ egyik legismertebb gasztrokulturális ikonja, 

de bepillantást enged a kulisszák mögé is, és segítségével beláthatunk kicsit a világsztár sokszor tonnányi súlyú álarca alá, ígérik az alkotók.


A filmre már régóta várunk: az első bejelentés, hogy elkészítik, még 2019-ből való.

„Anthony Bourdain többet tett azért, hogy az emberek jobban megértsék, elfogadják egymást, mint bárki más a televíziózás történetében.

Bámulatosan képes volt mindenkihez kapcsolódni, s nem a hibái dacára, hanem éppen azok miatt. Hatalmas megtiszteltetés számomra az ő történetét elmesélni” – fogalmazott akkor a rendező.

A Roadrunnerben számos, a műsorok forgatási szüneteiben ellesett jelenet is látható lesz, illetve megszólalnak Bourdain barátai és kollégái is, köztük például Eric Ripert és David Chang is.

Mutatjuk az érzelmes előzetest:


Anthony Bourdain, aki 61 éves korában, 2018-ban lett öngyilkos, 2000-ben vált egy csapásra világhírűvé a Kitchen Confidential című könyvével, amely évekig vezette a New York Times listáját „nem szépirodalmi könyvek” kategóriában.


Idén áprilisban, Bourdain korábbi asszisztense és írótársa, Laurie Woolever adott ki egy könyvet – World Travel: An Irreverent Guide – amelyet még a séffel együtt írt.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra