Hírek

MKO

2022. június 10.

chefs , global chefs challange

Nyolcadik helyen zártak a magyar szakácsok a Global Chefs Challenge világdöntőjén, Abu Dzabiban.

Adamek Balázs korábban elért eredményei alapján (Malajzia Global Chefs Challenge 10. hely, a nemzeti válogatott kiváló szereplése a luxembourgi kulináris világbajnokságon) automatikusan kvalifikálta magát a 2022-es Abu Dzabi világdöntőbe, így ő képviselte hazánkat Kocsis Marcell commis segítségével - felkészítőjük Volenter István volt. A versenyszabályzatban mindig az előre megadott, kötelező alapanyagok köré kell felépíteni a négyfogásos fine dining menüt. A menü elkészítésére 5 óra áll rendelkezésre a versenyzőknek.

Idén kötelező alapanyagként használniuk kellett halibut halat, borjú- mirigyet, borjúnyakat, borjú- bélszínt, csokoládét és teát. A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és desszertből áll. A fogásokból 12-12 adagot kell készíteniük: 8 vendég a konyhájuk előtt megterített asztalnál kóstolja meg az ételeket, 3-at a zsűri tagjai kapnak meg, egy adagot pedig a fotózás kedvéért készítenek el.

Balázs és Marcell vegán menüjében szerepelt sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zellerszósszal, a halas tányéron halibut filé volt kaviárral, karfiollal és uborkával, míg a főétel borjúbélszín volt borjúterrine-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gombatarte-tal és borjújus-vel. A fiúk desszertes tányérja színekben pompázott, volt rajta csokoládé mousse málnazselével, citrusos mangósalátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málna fagylalttal.

Az eredményeket a gálavacsorán hirdette ki a zsűri a kongresszus közel 2000 delegáltja előtt, ahol kiderült, hogy Balázs és Marcell

a WACS Global Chef Challenge versenysorozat eddigi legjobb magyar eredményét érte el: csupán hét, óriási hagyományokkal rendelkező csapat előzte meg őket.

Az első Olaszország, a második Svédország, a harmadik Szingapúr csapata lett.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra