Hírek

MKO

2022. június 10.

pannonhalma , art piknik

Michelin-csillagos éttermek és séfek is érkeznek a hétvégi pannonhalmi ART Piknikre, ahol a gasztronómia színe-java és izgalmas művészeti programok adnak egymásnak randevút.

Ismét felbolydul Pannonhalma városa a hétvégén: szombat délben megnyitja kapuit a régió első számú gasztronómiai rendezvénye, az ART Piknik, amely ínyenc falatokkal és művészeti programokkal csábít. Tavaly közel hatezren látogattak el a festői kisvárosba, hogy belekóstoljanak a legjobb éttermek kínálatába és a színes programokba, s idén várhatóan még többen érkeznek.

Tizenhat étterem képviselteti magát a Fő téren és a Majorban (Pausa-udvar): az ART Piknik stábja a napokban jelentette be, hogy itt lesz a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem, valamint – a turai Clarisse képviseletében – Mészáros Ádám két Michelin-csillagot szerzett séf is. Pesti István, a tatai Platán séfje pedig érdekes kulisszatitkokat árul el az MVM-színpadon, ahol több neves „gasztroarc”, köztük Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel Budapest tulajdonosa is megfordul a két nap alatt. Bemutatkozik többek között Pohner Ádám új vidéki vendéglátóhelye, a mályinkai Iszkor, a köveskáli Káli Gourmet Bistro, a káptalantóti Tölgyes Kúria, és az esztergomi Rózsakert Étterem.

Minden étterem 2-3 féle fogással várja a vendégeket, köztük tradicionális alapanyagokból, de modern szellemben alkotott finomságok és izgalmas ízpárosítások. Meggyleves rózsaborsos túrógombóccal, zsenge póréhagymarizottó mangalicaszűzzel, borjúpacal házi kenyérrel, beef steak burger – csak néhány tétel az ígéretes menüből…

A finom falatokhoz kifinomult művészeti programok társulnak: Náray Tamás személyesen mutatja be új könyvét, hallható majd beszélgetés az építészet és közösségteremtés viszonyáról, itt nyílik a 24. Art Flexum Nemzetközi Művésztelep kiállítása, sőt, a vállalkozó kedvűek szabadtéri festés workshop on is észt vehetnek a Lazúr Műhely jóvoltából.

Részletes program és további információk:
facebook.com/artpiknik
www.artpiknik.hu

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra