Hírek

Magyar Konyha

2023. június 6.

A Fény utcai Auguszt Cukrászda tulajdonosai, Auguszt Ibolya és Auguszt József június 1-jén, egy szezonnyitó Pisztáciaünnep keretében mutatták be a cukrászda szezonális, pisztácia felhasználásával készült desszertkínálatát.


A desszertek különleges alkalomból és még különlegesebb alapanyagból készültek: a JKJ által adományozott olasz pisztáciamasszából. A cég a magyarországi kizárólagos forgalmazója a világ egyik legmagasabb minőségű taktilis útburkolat rendszereit gyártó, nápolyi székhelyű olasz cégnek – ezért esett a választásuk a Nápoly környékén termett pisztáciára. A közös adományozói program keretében az Auguszt Cukrászda minden, a JKJ által adományozott pisztáciából készült, eladott desszert után 250 forintot adományoz a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének a közmédia által elindított „Jónak lenni jó!” program égisze alatt.


A Fény utcai Auguszt Cukrászda kínálatában korábban is szerepeltek pisztáciás édességek, de ezek száma a jótékonysági kampány és a nagy mennyiségű pisztácia-adomány miatt gyarapodott és nagyobb hangsúlyt kapott.




Egyik régebbi pisztáciás sikertermék a Nobilis – ez Auguszt Ibolya egyik első saját kreációja volt: a tészta étcsokoládés brownie, pisztácia ganache krémmel töltve. A tetejét tojásfehérje hab díszíti, apró, keleti hagymakupolákat idéző formában. A nevét (Nobilis) a nemes alapanyagok egymás ízét kiemelő, harmonikus összetétele miatt kapta.


Frissen jelent meg a kínálatban a „zöld ruhába öltöztetett” pisztáciás éclair, dús, tejszínes pisztáciakrémmel töltve – igazi nyári desszert, ami máris belopta magát a cukrászda kertjét látogató vendégek szívébe.


A pisztáciafagylalt bevezetése óta a vásárlók első számú kedvence: az adományba kapott pisztácia pasztának hála, ezen a nyáron nem fog kifogyni a pultból. A legnemesebb Auguszt-hagyományoknak megfelelően, helyben főzött, klasszikus fagylalt készül belőle.


A reggelire érkezők választhatják a pisztáciás mini kuglófot, ami pisztácialisztből készül, ráadásként selymes pisztáciakrémmel töltve. A nyári kínálatban mindig fontos szerepet kapnak a különféle, franciás tarte-ok: az idei nyár slágere a tejcsokoládé krémmel töltött, pisztáciahabos csoda.




A kávéra vagy teára érkező vendégek számára mindig készülnek mini tarte-ok és finacier-k: most kérhetnek pisztáciakrémmel töltött málnás mini tarte-ot és pisztácialisztből készült, szamócás financere-t is.


Az együttműködést ünneplő új kreáció pedig a Nápoly Íze nevet kapta – ez egy pisztáciás piskóta alapú gazdag, tejszínes-fehércsokoládés krémdesszert, eperzselével és pisztácia bevonattal.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra