Hírek

Orbán Szilvia

2021. július 20.

Az oklahomai farmerfeleségből ételbloggerré, majd milliomos szakácskönyvszerzővé vált Ree Drummond új kiadványa őszre várható.

Drummond néhány napja a saját Instagramján jelentette be, hogy befejezte legújabb könyve – The Pioneer Woman Cooks – Super Easy! – munkálatait.

Ki ő?

Anne Marie „Ree” Drummond egy 52 éves, oklahomai háziasszony, blogger, szakácskönyvszerző, fotós és tévés személyiség.


The Pioneer Woman nevű blogja miatt vált ismertté, amelyet 2006-ban indított. Nagyjából egy évvel később osztotta meg a felületen az első receptjét, innen indult igazából a karrier. 2009-ben a blog havonta már 13 millió megtekintést ért el, s ez a szám másfél év alatt csaknem a duplájára nőtt.

Blogját 2009- ben a Time magazin a világ legjobb 25-je közé sorolta. Drummond 2010-ben a Forbes Internetes Hírességek listáján már a 22. helyezést érte el. Nem sokkal az indulás után, a The Pioneer Woman három egymást követő évben nyerte el a legjobb blogokat díjazó Annual Weblog Awards fődíját. Ree Drummond az indulás óta eltelt évek alatt számos, népszerű szakácskönyvet – sőt, gyerekkönyveket is – írt, és sikeres tévéműsora fut a Food Networkön.

"Túlélőkönyv" született

„Épp most tettem fel az utolsó i-re a pontot, és húztam át az utolsó t-t a kéziraton, így már hivatalos, hogy jön az új könyv, és már előrendelhető” – írta a boldog szerző, aki néhány kedvcsináló fotót is megosztott a készülő kötetből.


„Mutatok párat a könyvbe kerülő – komolyan, pofonegyszerű – receptek közül. Imádtam írni ezt a szakácskönyvet! Az egész híven tükrözi a jelenlegi, stresszmentes konyhai életemet” – tette hozzá.

Úgy tudni, hogy az új, októberre várható szakácskönyv 120, nagyon egyszerű, a nap bármely szakában elkészíthető étel leírását tartalmazza majd. A megosztott fotókból kiderül, hogy a könyv hátoldalán a teljes Drummond-család is feltűnik majd: a férj, Ladd, illetve a házaspár öt gyermeke is.

A blogger sokat viccelődik azzal, hogy a családja rengeteget eszik – az új szakácskönyv erre is reflektál: lényegében egy „hogyan élj túl egy karantént egy soktagú, éhes családdal?” túlélőkönyvként is felfogható.


„Otthon lenni ennyi emberrel, ilyen hosszú időn át, nem mindig habostorta. Újra kellett gondolnom, mennyi időt is töltök a konyhában.

Azt figyeltem meg magamon, hogy idővel mindig a legegyszerűbb receptek után nyúltam, illetve az olyan hozzávalókat részesítettem előnyben, amelyekkel időt nyerhetek”

fejtegette a szakácskönyv megszületésének előzményeit a szerző.

„A könyvben bemutatok egy rakás ’szuperhős’ hozzávalót, amik fenekestől felforgatják a világodat, és megspórolnak neked néhány lépést – ez pedig azt jelenti, hogy majd kevesebb időt állsz a tűzhely fölött, viszont annál többet lóghatsz a családdal” – ígéri a posztban a Pioneer Woman.


A Food Network népszerű arca azóta az Instáján több, általa híressé vált, „nevetségesen egyszerű” desszertről is megosztott fotókat; ezek állítólag szintén benne lesznek az új könyvben.

The Pioneer Woman Cooks – Super Easy!: 120 gyors recept vacsorára, desszertnek – és még több
Várható amerikai megjelenés: 2021. október 19.
Előrendelhető például az Amazonon.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra