Hírek

Gellért Gábor

2023. január 9.

Rosenstein , zsidó tojás

Tibi bácsi a nagybetűs „ARC”, fia, Robi pedig az innováció, aki új ételötleteket hoz, saját termékeket javasol. Tibi bácsi pedig boldog, közben azért ügyel arra, hogy a klasszikus értékek megmaradjanak az étteremben.

Tibi bácsi most éppen beteg – innen is gyógyulást kívánunk neki – Robi azonban beszélt egy kicsit az étterem jelenéről és a vadonatúj ötletről:


„Ez egy piaci rés, ahol mi vagyunk. Nagyon sok a jó étterem, de ahol a tulaj kiírja a nevét, és oda is megy az asztalhoz beszélgetni kicsit, olyan kevés van. Nekünk is vannak újhullámos ételeink, de azért a többség a klasszikusokért jön. Na és persze apuért. Hogy odajöjjön az asztalhoz, és csak annyit kérdezzen:


Azért meg lehet enni?


Az új ötlet a Rosenstein recept-rajzfilmek, Rosenstein Róbert és Klement Csaba közös munkája. Tibi bácsi klasszikus receptjeit dolgozzák fel a 2-3 perces vidám szösszenetek. Narráció nincs benne, feliratban is csak egy hozzávaló-lista. A rajzfilmből azonban bárki könnyedén el tudja készíteni az ikonikus ételeket. Az első animált recept a zsidótojás, de hamarosan a sólet és a többi legendás klasszikus is várható.




Azért mi most – mintegy mentőövként – megmutatjuk a Rosenstein-féle zsidó tojás receptjét.


Zsidótojás


A Rosenstein Családi Vendéglő ikonikus fogása


Hozzávalók 5 főre:


10 db tojás


20 dkg libamáj


1 fej vöröshagyma


10 dkg libazsír


1 ek. Mustár


só, bors, pirospaprika




Elkészítés:


Hevítsük fel a zsírt egy serpenyőben, süssük meg benne a májat, vigyázva, nehogy túlsüljön, mert száraz lesz. Pihentessük 10 percig, utána egy villával nyomkodjuk össze a májat a zsírral, míg egy kissé darabos májpépet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.


Vágjuk nagyon finom, apró kockára a hagymát, vagy reszeljük le, majd ízesítsük kevés sóval. A főtt tojásokat tojásvágóval szintén vágjuk apró kockára.


Tegyünk mindent egy keverőtálba, majd ízesítsük mustárral, sóval, borssal, pirospaprikával és keverjük össze. Tegyük hűtőbe 20 percre. Pirítós kenyérrel vagy szeletelt barchesszel kínáljuk.


Fotó: Balkányi László


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra