Hírek

Orbán Szilvia

2021. január 28.

étlap , étterem , Montreal , AuntDai , Twitter

A szerfelett őszinte, ugyanakkor vicces megjegyzések híressé tették a montreali éttermet.

Egy séfet vagy egy étteremtulajdonost kérdezni a saját ételeiről általában nem feltétlenül a legjobb út, ha őszintén kíváncsiak vagyunk arra, pontosan mire számíthatunk, amikor a pincér leteszi elénk a gőzölgő fogást. Feigang Fei azonban nem ragaszkodik a hagyományos megközelítéshez, és bátran felvállalja, mit is gondol egy-egy, az éttermében készített ételről. Ezeket pedig meg is osztja a vendégekkel a Cuisine Aunt Dai étlapján.

A meglepő lépés akkor kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor január 10-én egy Twitter-bejegyzésben egy helyi író-dizájner, Kim Belair felhívta rá a figyelmet.


„Az Aunt Dai a kedvenc kínai éttermem Montrealban. De az IGAZI szuperség az étlap, ahol a tulaj hihetetlenül őszintén értékeli a saját ételeit” - utalt Belair a humoros megjegyzésekre.

A szórakoztató, egyben hasznos kommentárok az étlapon külön fejléc alatt olvashatóak. De hogy elképzelhessük, miről is van szó, Belair mutat is pár értékelést:

Narancsos marha:

„Éttermünk Tao (vagy Tso) tábornok csirkéjével összehasonlítva ez a fogás nem ANNYIRA jó. Amúgy én egyébként sem vagyok oda az észak-amerikai-kínai fúziós kajákért, ez pedig inkább azoknak szól.”

Egy másik ételt így jellemez:

„Currys íze van. Ne számítsatok ízbombára, de bátran rendeljétek, finom lesz.”


Fei Twitter-oldala a méltató bejegyzés idején még inaktív volt, azonban Belair tweetje után mind a tulajjal, mind az étteremmel fenekestül felfordult a világ: Kim Belair posztjára rövid idő alatt 74 ezer lájk érkezett, az Aunt Dai étlapját felkapta a net, és egyre többen lettek kíváncsiak személyesen is az étteremre, illetve a tulajdonosára is.

Fei néhány nappal később megköszönte Belairnek a méltatást:

„Felfoghatatlan napok állnak mögöttem. Feljöttem a Twitterre, hogy megköszönjem. Ha szeretnél beszélgetni, én benne vagyok. Te vagy az első, akit bekövettem.”


Egy blogbejegyzésben az étteremtulajdonos bővebben is kifejtette, mi történt vele az ominózus poszt óta: leírta, hogy rengeteg új vendége lett, több újság is megkereste, és hogy már túl van élete első rádió- és tévéinterjúján. Megemlítette, hogy ő és Belair telefonon is beszéltek.

„Mondtam neki, hogy a történelem már köteléket kovácsolt kettőnk közé, s ennek emlékét az internet őrzi – és azt mondják, ami egyszer felkerül a netre, az már sosem tűnik el, nem igaz?” – nyilatkozta hálásan az Fei.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra