Hírek

MKO - Sajtóközlemény

2021. augusztus 2.

SanzonTokaj , Bor, mámor, Bénye

Idén augusztus 12-től 15-ig rendezik meg Erdőbényén a már rendhagyó Bor, mámor, Bénye rendezvénysorozatot. A SanzonTokaj udvarán színes programokkal, zenei fellépőkkel és borkóstolókkal készülnek.

Augusztus 12-én, csütörtök este, a tavalyi sikerre való tekintettel, idén is egy fesztiválnyitó, különleges ázsiai vacsorával hangolódhatnak az érdeklődők a hétvégi programsorozatra. Magyar Sylvia, a Hungry Grape társalapítója és Rácz Erika, a SanzonTokaj borok megalkotója különleges, háromfogásos menüből és ötféle borból álló bor-étel párosítással kényezteti el a vendégeket csütörtök este.
A vacsora után a kert hűtött borbárral vár minden korán érkező vendéget.

Pénteken és szombaton délelőtt 11-től SanzonHabzóból készült koktélokkal nyit a borászat kertje.

Idén sem maradhat el a tematikus hárslevelű kóstoló: augusztus 13-án, péntek délután három órakor három borász hölgy, Homoky Dorka (Homoky Dorka, Tállya), Ujvári Vivien (Barta Pince, Mád) és Rácz Erika (SanzonTokaj, Erdőbénye) boraiból tart tematikus kóstolót Szabó Edit, borszakíró Hiszünk a Hárslevelűben címmel.


Miközben 3 borász, 3 különböző területről származó, 5 dűlő szelektált borát kóstolják, közösen boncolgatják, hogy mit tud a hárslevelű és hogyan mutatja meg a terroirt.

Az est folyamán  18-tól 21 óráig a Tomi Smith, Jelasity Péter & Borbély Zsolt trió szórakoztatja a közönséget. A koncert után, 21 órától DJ Bordee keveri a péntek esti bulihoz a talpalávalót.



Augusztus 14-én, szombaton 13 órakor Jacsó Pál előadásában bornovellák hangzanak el, majd 15 órától Szabó Edit, borszakíró beszélget Alkonyi Lászlóval Tokaj múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Kevesen ismerik jobban Tokaj-hegyvidék történelmét Alkonyinál, aki mondhatjuk, hogy az életét tette fel Tokajra. Szókimondó, határozott álláspontja sokszor megosztó, minden bizonnyal izgalmas beszélgetés várja az érdeklődőket. Hol tartunk és merre haladunk? Felérhetünk-e még a hajdani nagyságunkhoz, vagy mindörökre csak remény marad, hogy a tokaji bor újra elfoglalhatja az őt megillető központi helyét a világ bortérképén? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek napirendre, a pohárba Alkonyi Laci és a SanzonTokaj borai, igazi kuriózumok kerülnek.
A beszélgetős kóstolót követően a Chet's Mood Trio jazz formáció koncertje következik, megidézve az 50-es évek hangulatát. 

A vasárnap pedig nem is indulhatna másképp, mint egy jó kis fesztiválzáró lusta reggelivel. A fesztiválban megfáradt vendégek Hegyalja finomságai közül választhatnak mielőtt útnak indulnak. A fesztivál ideje alatt a SanzonTokajnál a gasztronómiai élményekről idén is a Borsod Burger csapata gondoskodik, méghozzá új felállásban, faszénen grillezett burgerekkel készülnek.

Akik esetleg kicsit elfáradnak, azoknak a miskolci Bab és Víz kávé különlegességeit ajánljuk figyelmébe, hogy aztán egy gyors felfrissülés után folytathassák a borozást.

A borkóstoló programok a limitált férőhely miatt regisztrációhoz kötöttek.

További részletek az SanzonTokaj facebook oldalán és a Bor, mámor, Bénye 2021. esemény weboldalán találhatók.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra