Hírek

MKO

2021. május 11.

Megújult terasszal, pezsgőújdonságokkal és az eddigi legkedveltebb fogásokból összeállított étlappal készül a nyárra a Kreinbacher Birtok. A Somló hegy lábánál a tágas tereknek köszönhetően szellősen rendezett asztalok: a birtok inkább azoknak szól, akik szívesen kirándulnak egy gasztronómiai élmény kedvéért és a zsúfoltság helyett a csendet keresik.

Májustól újra a hét minden napján nyitva tartanak, a fogások Langer Gábor executive chef összetéveszthetetlen stílusjegyeit hordozzák. A kacsamáj például a rebarbarától kap élénkséget, a Szent Jakab kagyló és malaccsászár már önmagában rendhagyó kombináció, és ezt csak fokozza a kontraszt, hogy a forró, chilis előételt hűsítő zöldalma sorbet egészíti ki.

Az újranyitásra az eddigi közönségkedvencek közül válogattak, felkerült a menüre a rántott borjú és a bodzavelővel, citrusos ízvilággal frissített túrógombóc is. A magyar konyha meghatározó alapanyagai, köztük a tanyasi csirke vagy a mangalicaszűz, szintén izgalmas, friss ízekkel vannak kombinálva. A séf signature ételei között szerepel a fogas, karfiollal és citrommal, amely

szép példa a minimalista, túldíszítettséget gondosan kerülő tálalásra.


A vendégek első kézből ismerhetik meg a birtok tradicionális pezsgőit és a somlói fajták borait: a most bemutatkozó Extra Dry Magnum 2017 közel három év érlelésű, a szakmai csapatának kezében egy igazán friss és elegáns, finoman rétegzett, lágy habzású pezsgő született. Már az évjárat is felkerült a palackra – további különlegesség, hogy a házasításba a pinot noir és chardonnay hangsúly mellett nemcsak furmint, de somlói juhfark is került. A dosage mindössze 13 gramm/liter.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra