Hírek

Orbán Szilvia

2021. március 30.

húsvét , csokitojás , Cadbury , sör , stout

A Cadbury a Goose Island márkával szövetkezett, és húsvétra limitált stouttal jelentkezik.

A sörös együttműködések az utóbbi időben annyira gyakoriak, hogy lassan már senki nem lepődik meg, ha egy újabb édességmárka jelenti be: ő is helyet kér a piacon. Vannak viszonylag egyértelmű megjelenések – ilyen például a Hershey csokis portere – és vannak olyanok is, amelyek hallatán azért felemelkedik néhány szemöldök, mint például amikor a Sheetz dinnyés gumicukorkáit álmodták búzasörbe.


S bár ezek a kézműves sör - édes nasi összekapcsolódások manapság már sokkal kevésbé meghökkentőek, mint régen, az édességek alkohollal való párosítása azért még mindig felkelti a vásárlók figyelmét. Jól tudja ezt a Cadbury is, amely idén szintén beszállt a bizniszbe, és a Goose Island Beer Company oldalán megalkotta az ikonikus, krémes csokitojások ízjegyeit hordozó, egyedi stoutot.

A március elején piacra dobott, limitált különlegesség – Goose Island x Cadbury Golden Goo-Beer-Lee Creme Stout – nem csak húsvétra, de a híres Cadbury Creme Egg 50 éves évfordulójára is időzítette a megjelenést.

„Mindig is méltóképpen igyekeztünk megünnepelni az évfordulókat, de most azt hiszem, szintet léptünk”

– fogalmazott a csokoládétojások márkamenedzsere, Raphael Capitani. „Alig várjuk, hogy az emberek végre belekortyoljanak a legelső sörünkbe, s a korsókat remélhetőleg a Cadbury Creme Egg öt csodás évtizedének tiszteletére is emelik majd.”


Az angol Cadbury a hírek szerint chicagói székhelyű Goose Island brit kirendeltségével dolgozott az újdonságon, amit kifejezetten a brit piacra szántak. A stout alkoholtartalma 4,5 százalék.

A sör – ami a maga fizikai valójában természetesen nem tartalmaz csokitojást – Andrew Walton vezető sörfőzőmester munkáját dicséri, aki a főzéshez kakaótöretet és vaníliát is kevert a malátázott árpához, zabhoz, búzához és laktózhoz, s így alakította ki a csokis finomság ízéhez és állagához leginkább hasonlító italt.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ezzel a sörrel sokkal szélesebb tömegeket fogunk elérni. Olyanokat is, akiknek sokkal több, vagy éppen sokkal kevesebb tapasztalatuk van a kézműves italokkal” – fejtegeti Walton. „Biztosra szerettünk volna menni abban, hogy bárki is kóstolja meg ezt a sört, az úgy érzi majd, hogy valami igazán különlegeset és finomat kortyol. A stout és a Creme Egg kombója remekül illik egymáshoz: a sör bár krémes és csokoládés, mégis nagyon könnyen itatja magát.”

A legelvetemültebbeknek a gyártó azt javasolja, hogy egy üres csokitojást használjon mini pohárként – de ez talán azért már túlzás.

Aki abban bízna, hogy neten még találhat a sörkülönlegességből, csalódni fog: úgy tudni ugyanis, hogy a készletek 2 óra leforgása alatt teljesen elfogytak. Ugyanakkor, a Goose Islandnél feliratkozhatunk egy várólistára, és akkor az érdeklődő értesítést kap, amint a finomság újra kapható lesz.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra