Hírek

Magyar Konyha

2023. április 11.

Balatonic , tonic , gin-tonic , magyar tonicmárka , The Global Spirits Masters

Egyedülálló sikert ért el a Balatonic az egyik legnagyobb nemzetközi spirit versenyen, a The Global Spirits Masters-en, ahol egyedüli magyar tonik márkaként három tételét is díjazták, ebből az egyik egy igazi újdonság, mely rögtön aranyérmet nyert.


Április 5-én publikálta a The Global Spirits Masters - The Tonic & Mixer Masters 2023 verseny eredményeit a The Spirits Business magazin. A prémium spirit-forward tonikmárka, a Balatonic mindhárom versenyen nevezett tétele is rangos nemzetközi elismerésben részesült, mely közül legújabb termékük, a Signature Edition Kaffir Lime rögtön aranyérmet szerzett. A márka Bar Edition és a Original Edition termékeit pedig ezüstéremmel díjazta a szakma.



A Balaton ihlette, egy nyári este alkotta


 

„Sok hazai és külföldi mixerkülönlegesség kóstolása után arra jutottunk, hogy hiányzik egy olyan tonik a kínálatból, amely semmilyen irányba nem viszi az alapitalt, hanem egyszerűen felerősíti, kiemeli annak saját ízjegyeit. Egy olyan tonik, amely tisztaságával a könnyed nyári esték, az igényes baráti összejövetelek és a színvonalas éttermi- és éjszakai bárélet valódi ikonjává képes válni.” Ez Sebestyén Norbertnek, a Balatonic alapító-tulajdonosának rövid bevezetője a márkáról, mely mára Magyarország mellett több európai nagyvárost is meghódított már.


“A Balatonic Signature Edition Kaffire Lime édeskés és enyhén citrusos jegyekkel rendelkezik, a kortyban magával ragadó érzés fokozódó szárazsággal. Keserű, de mégis aromás, kellemes és illatos...Ízben könnyed fűszernövények, enyhe ásványosság, leheletnyi édeskés befejezéssel.” – ezt pedig már a nemzetközi zsűri mondta az aranyérmes termékről.


Mi az a The Global Spirits Masters?


 

A The Global Spirits Masters verseny a világ egyik legrangosabb italversenye. A gondosan válogatott, profikból álló zsűritagok vakkóstolnak, majd különféle keretrendszerek alapján pontoznak. Az alkoholos italoknál megszokott és bevett szokás az ehhez hasonló versenyek rendezése, azonban a tonikok és üdítőitalok egyre erősödő szerepe mellett a szervezők úgy érezték, hogy a The Tonic & Mixer Masters versennyel teret adnak a megmérettetésre ezen italkülönlegességek számára is.


Túl a gin-tonikok világán


Noha a gin-tonikok újra reneszánszukat élik, egy-egy tonik kinyithatja a kapukat a gin-eken túl más alkoholos italok felé és így izgalmasabbnál izgalmasabb, újhullámos long-drinkek és koktélok születnek.


A vodka-tonik már a legtöbb helyen alapvetőnek számít, de egyre többször találkozhatunk rum-, mezcal-, tequila-, vermuth- és whisky-tonikkal, míg alkoholmentes vonalon espresso- és matcha-tonikkal is.


A Balatonic célja is hasonló: kikacsintani a klasszikus gin-tonik árnyékából és a fogyasztóknak új, izgalmas utakat mutatni. Aranyéremmel díjazott újdonságukat például kimondottan vodkához, de ginekhez és vermuthokhoz is jó szívvel ajánlják.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra