31. alkalommal rendeznek pizza világbajnokságot. A rendezvény helyszíne Párma.
Nem először száll ringbe Szabadfi Szabolcs, aki a Magyar Konyhában önálló rovattal jelentkezik az év eleje óta. Kollégánk tavaly is sikerrel zárta a megmérettetést.
- Ő lett a legjobb magyar pizzakészítő,
- gourmet különlegessége az első harmadban végzett,
- római stílusú pizzája a 29. lett,
- gluténmentes pizzájával a 9. helyezést érte el, de volt már 4. is.
A 2024. április 9. és 11. között rendezendő eseményen 55 nemzet több mint hétszáz versenyzője indul el. A megmérettetés a legjelentősebb profiknak dedikált esemény, ahol a versenyszámok is meglehetősen különlegesek. A zsűri keresi a legjobb hagyományos pizzakészítőt, de versenyt hirdetnek nápolyi, római, gluténmentes kategóriában. Külön kategória a serpenyős pizza, a séf és a pizzaszakács által közösen kreált pizza, keresik a legnagyobb pizzát és versenyt hirdetnek free style kategóriában is. Itt látványos akrobatikus showra számíthatunk pizzakorongokkal zenei ritmusokra.
Hajrá, Szabi!
Szabi kategóriái, melyben elindul:
Római Pizza alla Pala
Római Teglia
és Gluténmentes Pizza.
Ahhoz egyébként, hogy el tudjuk képzelni, milyen produkciók várhatók a free style kategóriában, érdemes megtekinteni az alábbi videót (Szabi ebben sajnos pont nem indul).
Bővebb információ a vetélkedésről ide kattintva érhető el.
A Magyar Konyha magazint keressék az újságárusoknál!