Hírek

Kitzinger Szonja

2024. április 8.

31. alkalommal rendeznek pizza világbajnokságot. A rendezvény helyszíne Párma.


Nem először száll ringbe Szabadfi Szabolcs, aki a Magyar Konyhában önálló rovattal jelentkezik az év eleje óta. Kollégánk tavaly is sikerrel zárta a megmérettetést.


  • Ő lett a legjobb magyar pizzakészítő,
  • gourmet különlegessége az első harmadban végzett,
  • római stílusú pizzája a 29. lett,
  • gluténmentes pizzájával a 9. helyezést érte el, de volt már 4. is.




A 2024. április 9. és 11. között rendezendő eseményen 55 nemzet több mint hétszáz versenyzője indul el. A megmérettetés a legjelentősebb profiknak dedikált esemény, ahol a versenyszámok is meglehetősen különlegesek. A zsűri keresi a legjobb hagyományos pizzakészítőt, de versenyt hirdetnek nápolyi, római, gluténmentes kategóriában. Külön kategória a serpenyős pizza, a séf és a pizzaszakács által közösen kreált pizza, keresik a legnagyobb pizzát és versenyt hirdetnek free style kategóriában is. Itt látványos akrobatikus showra számíthatunk pizzakorongokkal zenei ritmusokra.


Hajrá, Szabi!


Szabi kategóriái, melyben elindul:


Római Pizza alla Pala

Római Teglia

és Gluténmentes Pizza.


Ahhoz egyébként, hogy el tudjuk képzelni, milyen produkciók várhatók a free style kategóriában, érdemes megtekinteni az alábbi videót (Szabi ebben sajnos pont nem indul).




Bővebb információ a vetélkedésről ide kattintva érhető el.


A Magyar Konyha magazint keressék az újságárusoknál!





Kapcsolódó cikkek