Hírek

MKO

2021. június 7.

Az első európai Spago étterem konyhafőnökeként, a Wolfgang Puck Michelin-csillagos séf által megálmodott koncepció hazai megvalósításáért egy magyar szakács, Szántó István felel.

A Matild-palotában hamarosan megnyíló Spago Budapest konyhai csapatának élére több hónapon keresztül keresték a magyar séfek körében a legideálisabb vezetőt. Wolfgang Puck többkörös interjúk és személyes találkozók alkalmával mérte fel a jelentkező séfek kreativitását, rátermettségét. Olyan jelöltet keresett, aki nemcsak tapasztalatával, technológiai tudásával, hanem különleges személyiségével is nagyban hozzájárul az első európai Spago vendégélményeihez, valamint jól ismeri a helyi termelőket és beszállítókat.

„Az ideális jelölt megtalálása sosem egyszerű, hiszen a szakmai elvárásokon túl a séfek személyisége is nagyon fontos szempont.

Nem elegendő a magas szintű szakmai tudás, hiszen a családias légkör megteremtésének képessége is elengedhetetlen."

– nyilatkozta Wolfgang Puck.

Szántó István Franciaországban tanulta meg a szakma alapjait. A több mint 15 éves szakmai tapasztalatát olyan külföldi és hazai Michelin-csillagos éttermek konyháján is kamatoztatta, mint például a Costes Downtown.

"Nagy megtiszteltetés volt számomra a felkérés, melyet örömmel fogadtam el, mivel

az interjúk során kiderült, hogy a koncepció tökéletesen illik a vendéglátásról alkotott képemhez.

Közös célunk a munka során a családias környezet kialakítása, a hazai termelők támogatása és az interakció a vendégekkel. Külön motiváció számomra, hogy egy évtizedek óta sikeres nemzetközi csapat tagjaként én képviselhetem azt a szellemiséget Magyarországon, amit Wolfgang Puck felépített. Számos gasztronómiai stílus - a távol-keleti, a mediterrán, az osztrák és a magyar - találkozása teszi majd izgalmassá a helyet, ahol a tradicionális Spago fogások mellett megférnek majd a múltidéző emblematikus ételek is" – mondta Szántó István, akinek feladata lesz, hogy magyar ízekkel és kultúrával gazdagítsa az étterem nemzetközi kínálatát.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra