Megjelent a Magyar Konyha első, 2023-as lapszáma, a jó hírünk pedig az, hogy ismét a fedélzeten köszönthetjük Bereznay Tamás, séfet.
– Mivel foglalkozott az elmúlt években?
– Tettem a dolgomat, de nem a reflektorfényben. Éttermek munkáját segítettem, publikáltam.
– Mi volt a legemlékezetesebb munkája mostanában?
– A Tündérkert című Móricz-regényből készült egy nyolcrészes történelmi sorozat, ahol a stábnak főztem.
– Idén visszatér a Magyar Konyhához. Nem ismeretlen a terep...
– Örömmel térek vissza. Szeretek alkotni, pláne Körmendi Imre fotóssal, aki régi harcostársam. Rögtön meg is találtuk a közös hangot, amikor Petőfi kedvenc ételeit készítettük, amiket el is fogyasztottunk.
– A receptjei közérthetőek. Röviden, tömören instruál, és a végeredmény is remek. Mi a titok?
– Korán kezdtem a receptkönyvek olvasását, értek a nők, a háziasszonyok nyelvén, látom, mi fölösleges és hogyan lehet egyszerűsíteni. Ha gusztusos, de követhetetlen a recept, elmegy a kedv a főzéstől, de a szájbarágós sem jó. Azt hiszem, megtaláltam az arany középutat, és itt is erre törekszem majd.
– Melyik a kedvenc szakácskönyve?
– Vízvári Mariskáé, aki adott a minőségre, vajjal sütött, használta a parmezánt, a bélszínt marhafaggyúba csomagolva érlelte. Minden egyes szava és megmozdulása egy csodás, régi világba kalauzol.
Keresse a magyar Konyhát az újságárusoknál vagy fizessen elő rá!