Hírek

Kitzinger Szonja

2022. augusztus 19.

LUA Resort , Ekler Viktor , Pintér Károly , Balatonfüred

Augusztus 19-én, pénteken 18:00 órától, Ekler Viktor, Éclair’s Fine Bistro és Pintér Károly tokhalat teszi a vacsora főszereplőjéé a a balatonfüredi Lua Resortban. A zenei aláfestésről Kalmus Felicián csellóművész és zeneszerző gondoskodik.


Mi a közös a jordán és a szaúdi főnemesek gálavacsoráiban, Danny DeVito, Jason Momoa és Keira Knightley munkaebédeiben, valamint Borbély Alexandra és Nagy Ervin esküvői menüjében? Mindegyiket Ekler Viktor készíti. A magyar privátséf megjárta Angliát, dolgozott Bécsben és Budapesten, most pedig Szentendrére hozta el az örömfőzés és a látványkonyha tökéletes kombinációját. Ekler Viktor neve mára összeforrt a magyar gasztronómiával. “Szakmai múltam sokrétű, kontinenseket átívelő tapasztalatát szeretném a Vendégeink tányérjára csempészni. Fogásaim inspirációja a harmónia és az összhang, mind az ízeket, mind a tálalást tekintve. Legfőbb célom átadni Vendégeinknek az ételek ízeinek szépségét.” – vallja Ekler Viktor, chef.

Pintér Károly a Dubaji Világkiállításon képviselte hazánk gasztronómiáját. A magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai kínálat, hiszen közel kétmillió világutazó találkozhatott fogásaival. Károly nagyon büszke a magyar konyhára, mert szerinte ma szakácsként nagyon sokszínű világban élhet, sokféle alapanyaghoz nyúlhat. Szívesen kreál olyan ételeket, amelyek alapanyagit az általa jól ismert termelőktől tudja beszerezni. Könnyed és friss fogásokkal várja a vendégeket. Az általa vezetett elegáns, de fesztelen konyhára jellemző, hogy a tradicionális magyar ízeket olykor francia és egyéb nemzetközi elemekkel vegyíti, munkáját az újításra való hajlam és a kreativitás jellemzi.


A menü a következőképpen alakul:


Amuse bouche a’la Ekler Viktor ▪ Tokhal brandade, olíva tapenade, vaj és kenyér


Előétel a’la Ekler Viktor ▪ Hidegen füstölt tokhal tatár, zöldalma, édeskömény


Előétel a’la Pintér Károly ▪ Tokhal cheviche, koriander, füstölt paradicsom víz


Főétel a’la Pintér Károly ▪ Gőzölt tokhal,”burgonyafőzelék”, kaviár


Desszert ▪ Kávés csokoládé desszert málnával -Szó ami szó kézműves pékség és cukrászda alkotása



Tartson velünk ezen az 5 érzékre ható utazáson! 18:00 órakor kezdünk!


A vacsora ára: 19.500 Ft/fő + 15% szervizdíj.


Kezdés: 18.00


Asztalfoglalás: 06/30-364-0714