Hírek

Magyar Konyha

2023. november 21.

A The Best Chef listán immár magyar névvel is találkozunk.


Kihirdették a The Best Chef rangsort, amelyre egy magyar név is felkerült. A Michelin-csillagos SALT étterem séfje, Tóth Szilárd a világ 100 legjobb séfje között foglal immár helyet, méghozzá a 93. helyen. A lista élén, ahogy tavaly és tavalyelőtt is Dabiz Muñoz, a spanyol konyhaművészet enfant terrible-jeként emlegetett, punk stílusáról ismert séf végzett. A második helyen Albert Adrià áll, míg a dobogó harmadik fokán a szlovéniai Ana Roš szerepel. Itt érdemes megjegyezni, hogy a 45. helyen végzett Leonor Espinosa séffel a Magyar Konyha decemberi számában nagyinterjút közlünk. A teljes lista itt olvasható.

A díj története során először a The Best Chef Európán kívülre utazott: a ceremóniára Mexikóban került sor. A The Best Chef listára minden évben 100 új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, fotósok. 

Magyar szakácsok eddig csak a jelölésig jutottak. Sárközi Ákos, a fővárosi Borkonyha és Textúra éttermek konyhafőnöke, illetve Mészáros Ádám (még az Onyx színeiben) a jelölést azonban egyelőre nem tudták helyezésre váltani.




Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra