Hírek

MKO

2021. szeptember 1.

n28

A pesti Broadway szomszédságában nemrég megnyílt N28 Wine and Kitchen: ígéretük szerint finom ételeket és kuriózum bortételeket kínálnak majd.

A Barta és a Szentesi nevek ismertek a borszerető közönség körében. Barta Károly Mádon készít tokaji borokat főborászával, Ujvári Viviennel. Szentesi József pedig arról vált ismertté, hogy

korábban ősi magyar fajták megmentéséért dolgozott, hogy munkája végre beérjen és mára Michelin-csillagos éttermek is tartsák ritkaság számba menő borait.

Barátjukkal, Házkötő Györggyel közösen Budapestnek egy olyan szegletébe álmodták meg a főváros legújabb boréttermét, ahol az emberek általában nem sietnek. Az Andrássy út hangulata, talán a színházak közelsége segít egy kicsit lelassulni.

Míg máshol elsősorban az ételekhez párosítják a borokat, náluk ez éppen fordítva lesz. A kínálatban csakis olyan különleges borok, pezsgők szerepelnek, amelyekből kis tétel készül és amelyeket tényleg csak az igazán beavatottak ismernek és értékelnek. Ezekhez az italokhoz keresték meg azokat az ízeket, amelyek egyszerűségükben, letisztultságukban, a maguk természetességével szolgálják az étkezést. A polcokon sorakozó csodás borok ráadásul polcáron meg is vásárolhatóak az N28-ban, így, ha beleszeretünk egy tételbe, azonnal haza is vihetjük magunkkal.

Back In Town az N28-ban


Az újonnan nyílt Nagymező utcai borétteremben szeptember 3-4-5-én pedig különleges bor-étel párosításokkal készülnek, melyekben a borok zamata kellemes harmóniában olvad össze a fogások ízeivel.

A Back In Town hétvége párosai:

•    Szentesi Pince Zengő „Öcsi” 2019 / Gambas a pi-pil friss bagettel
•    Szentesi kadarka 2019 / Hideg marhasült saláta sült paradicsommal
•    Kislaki Kötcse olaszrizling 2019 / Omlós csirke supreme petrezselymes bulgur rizottóval
•    Barta Pince szamorodni 2013 / Égetett baszk túrótorta házi baracklekvárral

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra