Hírek

S. N. - Fotó: MKO

2021. november 24.

gasztrokínálat , megnyílt , új hely

Különleges színfoltokkal gazdagodott a budapesti gasztrokínálat: érdemes kipróbálni a lazán minőségi éttermet, a hangulatos koktélozót és a New Yorkot idéző restobart is.

Marischka bár és étterem

A Budai Vár alatt, az Attila úton, az Elmű egykori trafóházának földszintjén nyílt meg a Marischka, amely bárral és étteremmel is várja a vendégeket. Barátságos, bohó, fesztelen, játékos és kutyabarát, nem fél megmutatni lezserségét, de elkötelezett a minőség mellett. Ez a minőség köszön vissza a környezet kialakításában, valamint az étel- és italválasztékban is. A konyháért Purger Attila felel, aki magyar bisztrókonyhát visz, kiváló alapanyagokból. Hagymás rostélyos, paraszttál, házi szilvás gombóc, csülkös bableves, juhtúrós sztrapacska, báránycsülök, vadpörkölt galuskával az étlapon. Hétfőtől péntekig napi menüt is kínálnak. A koktélok mellett tradicionális és natúr borok széles választéka, kisüzemi sörök, ciderek, speciality kávé és  nemzetközi rövidital-kínálat.


Zsiráf Buda

A Zsiráf a Nyugati Pályaudvar melletti egység után a budai oldalon, a Kis Rókus utcában, a Széllkapu Parkban  is nyitott egy koktélozót. Több mint tízféle gint kínálnak, de rumok, whisky-k, borok és sörök terén is széles a választék. Az italok mellé nápolyi pizzát sütnek, de akusztikus koncertekre is betérhetünk.



Fleischer Restobar

A régi Fleischer szabóság helyén nyitott meg a Fleischer Restobar a Nagymező utcában, ami a megálmodói szerint egy kicsit New York: egy bár és egy étterem hibridje. Az ételek szezonálisak és kreatívak, melléjük koktélokat és válogatott borokat kínálnak. A bárpult mellett, a falon a régi cégtábla őrzi a névadó szabóság szellemét. A hely a restobarral visszakapja eredeti funkcióját, a Nagymező utca 7. alatt ugyanis azt a 66 évet leszámítva, amikor az ingszalon működött a sarkon, mindig is kávéház fogadta a polgárokat. Az épület földszintjén állt a Grand Café „Amor” Nagy Kávéház biliárdasztalokkal, hatalmas pulttal, díszes falakkal, tükrökkel, muzsikusokkal. A házon ma is láthatók a szerelem istenének kőből faragott arcképei. Az Ámor összes termeit nem tudták újraegyesíteni (fagylaltos, zöldséges, színházi díszletműhely is van a leválasztott részekben), de a sarkában és néhány fontos hozzácsatolt részében visszaállították az eredeti funkciót.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra