Hírek

S. N. - Fotó: MKO, Pixabay

2021. március 2.

online piac , kozertplusz.hu , termelői piac

Úgy tűnik, a termelők is hosszú távon terveznek a házhoz szállítás lehetőségével: újabb online piactér nyílt, a kozertplusz.hu.

Március elsején rajtolt el hazánk legújabb online termelői piaca, egyelőre tesztüzemmódban. A Digitális Termelői Piac program keretében induló kozertplusz.hu közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a fogyasztókkal, mindezt úgy, hogy garantálja a minőséget. A győri Széchenyi István Egyetem szakmai mentorálásával megvalósuló projekt a Digitális Agrár Stratégia keretében, a kormány veszélyhelyzeti támogatásából valósulhat meg.


A koronavírus-járvány idején előtérbe kerültek az online élelmiszerkereskedelmi megoldások. Magyarország legújabb online termelői piacát is azért hozták létre, mert szükség van egy alternatív élelmiszerlogisztikai hálózat kialakítására, amely vészhelyzetben is képes ellátni az országot minőségi magyar termékekkel. A kozertplusz.hu rövid ellátási lánccal működik, azaz

közvetlenül köti össze a mezőgazdasági termelőket, kézműveseket a vásárlókkal.

Ez az értékesítés a legalkalmasabb arra, hogy a fogyasztók biztonságos, egészséges, minőségileg ismert és elismert eredetű termékekhez jussanak.
            

Az online üzletkötési platform a termelőknek és a vásárlóknak is előnyös. A cég megoldja a termelők helyett a digitalizációt, a minőségbiztosítást, a marketinget és a logisztikát, a vevők pedig akár több termelőtől is tudnak egyszerre rendelni úgy, hogy azt egy csomagban kapják meg, tehát nem kell külön-külön szállítási költséget fizetniük. A kozertplusz.hu működtetői törekszenek arra, hogy minél kisebb készleteket tartsanak raktáron és a friss árut közvetlenül a termelőtől szállítsák a vevőkhöz, vállalva akár a hosszabb kiszállítási időt is, de a kosár tartalma három napon belül még ezzel együtt is garantáltan megérkezik a fogyasztóhoz.


A tesztüzemmódban három régióra osztották fel az országot:

az M1-es és az M5-ös autópálya vonalán, valamint Budapest és az agglomeráció területén háztól házig vállalják a kiszállítást, március 31-ig ráadásul ingyen.

Az ország többi részén átvételi pontokon lehet hozzájutni az áruhoz – heti rendszerességgel, több mint 500 településen. Nyár végére szeretnék megoldani az ország minden régiójában a házhoz szállítást, hogy a termékek eljussanak „a vetőmagtól az asztalig”. Mindemellett rendelkezésre bocsátják az országos logisztikai kapacitásukat, hogy elősegítsék a kistelepülések boltjainak ellátását is.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra