Hírek

MKO, kép: Zirig Árpád

2021. augusztus 5.

antl , dreher

Merész húzással nem csak egy új márkát vezet be a piacra a Dreher Sörgyárak, hanem egy vadonatúj sörfőzdét is építettek a gyár területén belül. A történelmi főzőháztól függetlenül működő sörműhely a kreatív receptek színtere lesz. A vendéglátóhelyekre koncentráló Antl márka első két tétele a vállalat alapítója előtt tiszteleg: a Vienna Style Lager egy modern értelmezése annak a sörstílusnak, ami meghozta Dreher Antal számára a „Sörkirály” nevet közel kétszáz éve, az English Style Summer Ale pedig az angliai tanulmányútját idézi meg, amely a későbbiekben a dreheri tudásmegosztást inspirálta.

A Dreher Sörgyárak ikonikus, klasszicista főzőházában egyetlen főzet több száz hektolitert jelent, ezzel szemben a régi hordófejtőben felépült sörműhelyben csupán pár hektoliter egy főzés. A kézműves és kraft sörfőzdék méretével megegyező felszerelés és a technológia nagyobb rugalmassága több szabadságot, kísérletezési lehetőséget ad a csapatnak.

Az alapító Dreher Antalra utal az Antl név. (Ha a hivatalos Lidl vs. népnyelvi Lidli párosra gondolunk, feltehetőleg ezt is majd Antli vagy Anti néven kérik majd a pultoknál.)

Elsőként két sörrel jelennek meg, ezután évente többször cserélődik majd egy-egy típus.

A bécsi láger jól sikerült tétel, a komlózása elegáns, finoman kiegészíti a maláta adta édességet.

A Kőbányán elhangzott történet szerint a fiatal Dreher Antal európai tanulmányútja során a legtöbb sörfőzőmester elzárkózott attól, hogy segítse szakmai fejlődését. Végül Anglia egy közepes méretű főzdéjének tulajdonosa karolta őt fel. Ennek hatására Dreher úgy döntött, hogy az ő gyára nyitva áll majd mindenki előtt, akit érdekel a sörfőzés tudománya. Ez előtt a tiszteleg az English Style Summer Ale. A komlótól kellemesen citrusos és trópusi gyümölcsös tétel felsőerjesztésű, szűretlen, frissen igazi nyári sör.

„Korábban is volt már lehetősége a csapatunknak arra, hogy szabadabban gondolkozzunk az új sörtípusokról és receptekről, de mindig a gyár hatalmas méreteivel kellett számolnunk. A sörműhellyel

egészen új dimenziók nyílnak majd meg előttünk a kísérletezésben.

Évente többször jelentkezünk új sörökkel, ez folyamatos kísérletezést és fejlesztést jelent az Antl márkán” – tette hozzá a Sörműhelyt vezető Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzője.

Az új magyar márka sörei a bevezető időszakban Budapesten és környékén, több mint 50 vendéglátóhelyen, limitált mennyiségben, csapon lesznek elérhetőek.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra