Hírek

Magyar Konyha

2024. április 13.

SVÉT , Sakura-díj , Toyota , Toyota Sakura

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület kiemelt figyelmet fordít a vidéki gasztronómia, termelői közösségeinek, oktatási intézményeinek támogatására. Emellett mindig is kereste a lehetőséget, a hazai és határon túli gazdasági, társadalmi, illetve állami szereplőkkel közös együttműködésre lépjen.

A díj a Toyota cég értékesítési filozófiájával egybevág melynek egyik legfontosabb elemét éppen a vendéglátásból vett át és alkalmazza az Omotenaschi filozófia.

- találd ki a vendég igényét előre.
- figyelj oda a részletekre.
- fejezd ki háládat.

Ezen felül a zöld energia és a környezetbarát tudatosságot hirdető edukációs programok is közös kapocs a SVÉT és a Toyota együttműködésében.

Tervünk szerint ez nem csak egy lista lesz a sok közül, hanem egy olyan közösségi platform, ahol a díjazott vállalkozások, személyek, egyesületek közösen dolgoznak majd értékteremtő és példamutató közösségek létrehozásán. 




A díjazottak listája


Szociális, gondoskodásban elért értékteremtő kategória
 
Liszek Zsuzsanna, oktató, szakács-pincér osztályfönök, Nyitott Ajtó Baptista Szakképző, Miskolc

Kollegáival, többszörösen hátrányos helyzetű gyerekek jövőképformáló oktatását, végzik.

Szimbiózis Alapítvány, Miskolc

Első ránézésre, segítő tevékenységük fókusza a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítására irányul, ugyanakkor minden programjukat átszövi a társadalmi környezet pozitív attitűdjének, szemléletének előmozdítása.

Hatpöttyös étterem, Székesfehérvár

A 2002-óta működő étteremben a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők dolgoznak. Az étterem, híd az egészséges és a fogyatékkal élők között.

A szakmai oktatásban elért kimagasló munkáért 


Kocsonya Kálmán, Szakmai igazgató-helyettes
Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola
Adamek Balázs, Diófa Étterem Konyhafőnőke, Székesfehérvár
Rákóczy László, Gyakorlati oktatásvezető, Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium

Mindhárom szakember, hosszú évek óta dolgozik a szakmai utánpótlás minőségi fejlődéséért. Példamutató munkájukkal irányt mutatnak a vendéglátásban elhelyezkedni vágyó tanulók számára.  

Termelői közösségek, kiváló minőségű hazai nyersanyagokat népszerűsítő egyesületek


Tudatos Zöldségkosár közösség (MyFarm Gazda Alapítvány) Harta
Falusi kosár Csongrád-Bokros
Somogyi Helyi Termék Egyesület Porrog
Szent László Szarvasgomba Lovagrend
Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület Mátészalka

A díjazottak hozzájárulnak a minőségi hazai nyersanyagok népszerűsítéséhez, munkájuknak köszönhetően az egészséges, szezonális termékek mellett egész évben biztosítják az álltaluk vagy közösségük által megtermelt, feldogozott termékeket is.

Határon túli éttermek, közösségépítő személyeknek


Villa Rosa étterem Dunaszerdahely ( 1 virág)
Schwarz bisztró Székelyudvarhely ( 2 virág)
Jovanovic Daniel ( Rendezvény szervező, Őstermelő) Óbecse

A díjazottak kimagasló szakmai munkát végeznek saját közösségükben, a helyi gasztronómia értékeinek bemutatása mellett a desztinációs nyersanyagok és termelők bevonásával erősítik a helyi értékek megerősödését.

Étterem háttérgazdasággal kategória


Graefl Major Kétútköz Poroszló ( 1 virág)
Natura Hill Zebegény Zebegény ( 2 virág)
-Pipacs étterem Eger- Almár (1 virág)
-Hubertus-Hof Hotel &Restaurant Balatonfenyves (1 virág)

Étterem pékséggel kategória


Erhardt Étterem és Panzió Sopron ( 1 virág)
Panificio il Basilico étterem Szentendre ( 1 virág)
PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely Palkonya ( 1 virág)

Étterem Kategóriában megítélt kiválósági díjak


1 Sakura virág-díj

Füge étterem Biatorbágy
Rév Csárda étterem Érsekcsanád
VÉGÁLLOMÁS Bistro & wine Miskolc
LaMareda étterem Győr
Hibiscus étterem by Jankovich Hotel Rácalmás
A Konyhám Stúdió 365 Fonyód
Rosinante Fogadó Szigetmonostor
Páskom Cottage és Páskom 1802 gasztroműhely Lajoskomárom
Sulyom Tájétterem Sarud
Mi a kő Étterem Köveskál
Az öreg tölgy Bisztró Cserépfalu
Horgonyzó kisvendéglő Tiszalök
TRAKTA By Nomád , Noszvaly



2 Sakura virág-díj 

Öreg Prés Étterem Mór
RUTIN Budaörs étterem Budaörs
Platán Bisztró Tata
Iszkor-Mályinka Mályinka
Alkimista Kulináris Műhely Szeged
SAUSKA48 étterem Villány
Góré étterem Kisharsány
Botanica étterem Dánszentmiklós
Macok bisztró Eger
Kreinbacher birtok Somlóvásárhely
67Sigma étterem Székesfehérvár
Hosszú Tányér gourmet-ház Hosszúhetény
Lokal47 étterem és bor bár Kéthely
Bobajka étterem és kávézó Tarcal
Clarisse étterem Tura
Sparhelt Bistro Balatonfüred
Anyukám mondta étterem Encs
GUSTO13 Bistro&Delicate Veszprém
Noon Restaurant & Lounge by LUA Resort Balatonfüred
IKON Restaurant & Lounge Debrecen
Villa Kabala étterme Szigliget
Mandula étterem & bor bár Villány
Kistücsök FOOD&ROOM Balatonszemes
Kistücsök - Séfszoba Balatonszemes
Pajta étterem Őriszentpéter

3 Sakura virág-díj

Platán Gourmet étterem, Tata

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra