Hírek

Gonda Mariann

2021. február 23.

A Bocuse d’Ornak is otthont adó SIRHA nemzetközi élelmiszer-, vendéglátó- és szállodaipari szakkiállítás szervezője a GL Events ma megjelent sajtóközleményében erősítette meg a 2021-es kiadás elhalasztását.

“Majdnem egy éve már, hogy a vendéglátás és az élelmiszer-szolgáltató szektor az egészségügyi válság által leginkább sújtott ágazatok közé tartozik - magyarázza Olivier Ginon, a GL Events elnök-vezérigazgatója. A 2021-es évkezdés sem oszlatta el a bizonytalanságot az éttermek újranyitásával kapcsolatban, amelyre tavasz előtt nem lehet számítani. Ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy a SIRHA Lyon 2021-es kiadását kivételesen elhalasztjuk:

2021. szeptember 23. és 27. között a lyoni Eurexpo területén tartjuk,

és markánsan jelzi majd egy, a társadalom, a gazdaság számára - sőt azt mondanám, az életünkhöz - elengedhetetlen ágazat újjáéledését.”


Az eredetileg 2021 januárjára tervezett (majd május végére eltolt) SIRHA logikusan számításba kell, hogy vegye az általa képviselt piacot, amelyet 2020 márciusa óta összesen hét hónapnyi zárva tartás lehetetlenít el. A kiállítók, partnerek, séfek, valamint a vendéglátás és az élelmiszer-szolgáltatás jelentős szereplői mind-mind bizalmukról biztosítják a SIRHA Lyon szervezőit. Ez a 20. jubileumi kiállítás soha nem látott központi eleme lesz az újraindításban, megerősítve támogató és úttörő szerepét ebben a folyamatosan alkalmazkodó iparágban.

A GL Events minden emberi erőforrását és tudását ennek érdekében mozgósítja. A SIRHA Lyon 2021 lesz a bizonyítéka annak, hogy

a rendezvényszervezés eddig ismert keretei kitolhatóak, új megoldásokkal és szolgáltatásokkal lehetséges a kiállítók és a látogatók felelősségteljes kiszolgálása.

“ A szeptemberi SIRHA az újraindulás és a visszahódítás szimbóluma lesz - jelentette ki Marie-Odile Fondeur, a SIRHA Lyon vezérigazgatója. Megnyitja az utat az új, Covid-utáni élelmiszer-szolgáltatás korszaka előtt.”

A SIRHA Food kiállítás család digitális ökoszisztémájába illeszkedve a SIRHA Lyon egy új szolgáltatással áll elő, amely nem más, mint a SIRHA Connect. Ez az alkalmazás közelebb hozza egymáshoz a kiállítókat és a szakmai látogatókat, lehetővé téve az előzetes kapcsolatfelvételt, majd a kiállítás közbeni és utáni kapcsolattartást: találkozók betervezésével, instant üzenet szolgáltatással, online megbeszélések lehetővé tételével. Új szolgáltatás a helyben legyártott, környezetbarát stand csomag, amely megkönnyíti a kiállítók számára kiállítóterük tervezését és felépítését.

Hűen önmagához, az összefogást és emberközeliséget mindig szem előtt tartó SIRHA Lyon 2021-es kiállítása egyben főhajtás is a vendéglátás minden formája előtt, amelyek képesek voltak a körülményekhez alkalmazkodni ebben a élelmiszer-szolgáltatás történetében egyedülálló időszakban.

A SIRHA keretében megrendezett 24 verseny - közte olyan világszintű megmérettetések, mint a Bocuse d’Or és a Cukrászati Világkupa - nem egyszerűen a normálishoz való visszatérést, hanem az ágazat egészének az újjászületését ünnepli majd.

A Bocuse d’Or legújabb, de ezúttal remélhetőleg végleges időpontja tehát a kiállítás utolsó két napja, szeptember 26. és 27.

A többi országhoz hasonlóan a magyar csapatot is komoly kihívás elé állítja a bizonytalanság és a folytonos újratervezés. Sok sikert kívánunk Veres Istvánnak és csapatának, és az új coach-nak, Széll Tamásnak, akinek a szakmai felkészítésen túl módot kell találnia arra is, hogy versenyzőinek motivációját további hosszú hónapokon keresztül fenntartsa.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra