Hírek

Teljes a SVÉTlap, nálunk felkészülhet a traktára. Gyülekezés holnap déltől a tatai az Esterházy-kastély parkjában!


Főúri lakomákat idéz szeptember 10-11-én a tatai SVÉT az Esterházy-kastély parkjában. Jó hír, hogy mostanra összeállt a menüsor is. A rendezvényen 23 SVÉT-tag mutatja meg , hogyan képzelte el saját megfogalmazásban a főúri tematikát. Böngésszék át a kínálatot, és nézzék meg, hogy az egykori főúri ételek hogyan realizálódnak a ma séfjeinek elgondolásaiban, felhasználva napjaink helyi alapanyagait és korszerű konyhatechnológiáit.


Az eseményen részt vesz a Magyar Konyha stábja is. Saját standunkon Pap Kolbász kóstoltatás lesz, ugyanitt kiadványaink kedvezménnyel vásárolhatók meg. Nálunk dedikál Borbás Marcsi, 15.00-kor pedig a program részeként Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, Vinkó József, a Magyar Konyha Magazin főszerkesztője, illetve lletve Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója adják át a Magyar Konyha Termelői Díjakat.

Anyukám mondta Encs 


  • Gida & Káposzta

(Az jó fiatal kecskét ledaráljuk, ízesítjük fűszerszámokkal vala, házilag kovászolt káposztát készítünk izibe, így adjuk az nagyságos urak + meg mindenféle népek elibe)

  • Kényérlángos inkább a Mediciek stílusában

(Kemencében sült lepény (focaccia) szarvasgombás mortadellával és burratával)

 Erhardt Étterem Sopron 


  • Főúri lángos kovászos tésztából tartufoval (szarvasgombával)
  • Főúri lángos kovászos tésztából, sült hagymaszeletekkel és kecske tejéből készült frissítő sajtkoczkákkal


Gusto13 Bisztro és Delicate Veszprém 


  • Bárányhúsos csücsür (báránynyakkal töltött alakor tésztabatyu), petrezselyemgyökér, szarvasgomba
  • Szarvasgerinc sült céklával, céklakrémmel, savanyított céklával és friss reszelt tormával


Harrer Chocolat Sopron 


  • Desszert-variációk (Esterházy, csokoládé, málna), kézműves bean to bar csokoládék, bonbonok és drazsék


Ikon Étterem Debrecen 


  • Befojtott báránynak húsa, lucskos kert királynéja téjfelesen 
  • Rántott Csurka bivalynak húsából, szarvasgombamártás, kovászos lencsesaláta 
  • Debreczeni páros kolbász 


Hibiscus Étterem by Jankovich Hotel Rácalmás 


  • Borjú színe-java & várispán kertjében szedett zöldségekkel & erdő kincseivel & házi kovásszal
  • Lakáj úr kedvencze, melencében kínált kastélyudvarban hullt szilva ragú & málé krémmel & süldő legjavával megspékelve
  • Keleti császárság tüzes nedűje, aludt szójatejjel & élénk zöldekkel


Kistücsök Étterem Balatonszemes 


  • Jókai bableves
  • Tépett marhafartő zöldséges, mustáros krémmártással, gőzölt kenyérlepényben


Macok Bisztró és Borbár Eger 


  • Palócleves, „mangalica”
  • Kurca-parti kakas vadas
  • Túrógombóc „szilva”


Mandula Étterem Villány 


  • Füstölt marha káposztás gőzgombóccal, vadborssal


Nomád Hotel és Glamping Noszvaj 


  • Füstölt karfiolkrémleves
  • Tárkonyos nyúlgerinc, fekete tea
  • Sültfagyi


Pajta Őriszentpéter 


  • Mangalicamáj, kovászos uborka, kenyér, mustár, sör     
  • Tojásos nokedli, szarvasgomba, saláta 
  • Rétes (tökös-mákos, túrós-almás-homoktövises) vagy Túrógombóc, tökmag, fehér csokoládé 


Palkonyha, Panzió, Speiz Palkonya 


  • Palkonyha Speiz ízelítők kovászos házi kenyérrel
  • Mákos sufnudli, sült szilvalekvár


Panificio Il Basilico – Szabadfi Szabolcs Szentendre 


  • Porchetta: kecskesajt, fior di latte, porchetta, lilahagyma-lekvár, buffala
  • Pármai: pariszósz, fior di latte, pármai sonka, rukkola, parmezán, aszalt paradicsom
  • Dop: pariszósz, fior di latte, buffala, bazsalikom
  • N’duja: fior di latte, gorgonzola, Scamorza, málna, csípős kolbászkrém, bazsalikom


Platán TATA Tata 


  • Bisztró: Ceviche, Borjúláb sólet
  • Gourmet: Nyúl Nem Esterházy, Túró-Barack-Kapor

Viator Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma 


  • Jerke részek megcsinálva, lepréselve
  • Vadkan gernye máléval meg céklarépával
  • Leveles lecske szagos krémmel


67Sigma Étterem Székesfehérvár 


  • Konfitált pisztrángrolád, zöldborsós kosárka, kovászos karfiol & írómártás
  • Lassan készült marha stefánia, kakukkfüves zöldségragu & kelkáposzta
  • Macaron válogatás 


Natura Hill Zebegény 


  • Gyömbéres karfiolvelouté füstölt szőlővel (vegán, gluténmentes)
  • Káposztás bársony pamlag (Lila Grófi Goffri) mangalicamájassal és ecetes szilvával (glutén- és tejmentes)
  • Káposztás bársony pamlag (lila goffri) babkrém és cékla (vegetáriánus, glutén- és tejmentes)
  • Úri huncutság: Levendulás Zizi (vegán, glutén mentes)
  • Házi Frissítő Tonic


Malom Udvar Bér 


  • Marharostélyos, lila batátakrémmel, buciban
  • Malac lechon (roston, citromnáddal és szezonális zöldségekkel)
  • Ube szelet maracujaszósszal, mandulagrillázs


Villa Kabala Szigliget 


  • Vadpástétom, füge, verjus
  • Töltött tokhal, tökfőzelék, kapor


Clarisse Étterem Tura 


  • Kecskének ajándéka sörbetnek készítve, kertünk ropogós legjavával
  • Erdőknek disznaja pirgáknak sokaságával
  • Rizskása csemege mézédes kajszival


One Eleven Roastery Sopron 


  • Specialty coffee, Cold brew, Espresso tonic, Ice Chai & Matcha


Páskom Cottage Lajoskomárom 


  • Mangalicának szegye saját húsával töltve, zamatos, tárkonnyal fonnyasztott káposztával, füstös almával
  • Pityókafánk, Zsámboki kertben termett paprikából készült salátával, felvidéki juhtúróval


Rosinante Fogadó Szigetmonostor 


  • Mangalicarilette fermentált zöldségekkel és kovászolt kenyérrel
  • Őzlapocka vadas mártással, erdei gombás szalvétagombóccal




Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra