Kitzinger Szonja
2022. szeptember 9.SVÉT , főúri lakoma , Tata , Platán , Eszterházy Kastély , Stílusos Vidéki Éttermiség , SVÉT 12
Teljes a SVÉTlap, nálunk felkészülhet a traktára. Gyülekezés holnap déltől a tatai az Esterházy-kastély parkjában!
Főúri lakomákat idéz szeptember 10-11-én a tatai SVÉT az Esterházy-kastély parkjában. Jó hír, hogy mostanra összeállt a menüsor is. A rendezvényen 23 SVÉT-tag mutatja meg , hogyan képzelte el saját megfogalmazásban a főúri tematikát. Böngésszék át a kínálatot, és nézzék meg, hogy az egykori főúri ételek hogyan realizálódnak a ma séfjeinek elgondolásaiban, felhasználva napjaink helyi alapanyagait és korszerű konyhatechnológiáit.
Az eseményen részt vesz a Magyar Konyha stábja is. Saját standunkon Pap Kolbász kóstoltatás lesz, ugyanitt kiadványaink kedvezménnyel vásárolhatók meg. Nálunk dedikál Borbás Marcsi, 15.00-kor pedig a program részeként Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, Vinkó József, a Magyar Konyha Magazin főszerkesztője, illetve lletve Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója adják át a Magyar Konyha Termelői Díjakat.
Anyukám mondta Encs
- Gida & Káposzta
(Az jó fiatal kecskét ledaráljuk, ízesítjük fűszerszámokkal vala, házilag kovászolt káposztát készítünk izibe, így adjuk az nagyságos urak + meg mindenféle népek elibe)
- Kényérlángos inkább a Mediciek stílusában
(Kemencében sült lepény (focaccia) szarvasgombás mortadellával és burratával)
Erhardt Étterem Sopron
- Főúri lángos kovászos tésztából tartufoval (szarvasgombával)
- Főúri lángos kovászos tésztából, sült hagymaszeletekkel és kecske tejéből készült frissítő sajtkoczkákkal
Gusto13 Bisztro és Delicate Veszprém
- Bárányhúsos csücsür (báránynyakkal töltött alakor tésztabatyu), petrezselyemgyökér, szarvasgomba
- Szarvasgerinc sült céklával, céklakrémmel, savanyított céklával és friss reszelt tormával
Harrer Chocolat Sopron
- Desszert-variációk (Esterházy, csokoládé, málna), kézműves bean to bar csokoládék, bonbonok és drazsék
Ikon Étterem Debrecen
- Befojtott báránynak húsa, lucskos kert királynéja téjfelesen
- Rántott Csurka bivalynak húsából, szarvasgombamártás, kovászos lencsesaláta
- Debreczeni páros kolbász
Hibiscus Étterem by Jankovich Hotel Rácalmás
- Borjú színe-java & várispán kertjében szedett zöldségekkel & erdő kincseivel & házi kovásszal
- Lakáj úr kedvencze, melencében kínált kastélyudvarban hullt szilva ragú & málé krémmel & süldő legjavával megspékelve
- Keleti császárság tüzes nedűje, aludt szójatejjel & élénk zöldekkel
Kistücsök Étterem Balatonszemes
- Jókai bableves
- Tépett marhafartő zöldséges, mustáros krémmártással, gőzölt kenyérlepényben
Macok Bisztró és Borbár Eger
- Palócleves, „mangalica”
- Kurca-parti kakas vadas
- Túrógombóc „szilva”
Mandula Étterem Villány
- Füstölt marha káposztás gőzgombóccal, vadborssal
Nomád Hotel és Glamping Noszvaj
- Füstölt karfiolkrémleves
- Tárkonyos nyúlgerinc, fekete tea
- Sültfagyi
Pajta Őriszentpéter
- Mangalicamáj, kovászos uborka, kenyér, mustár, sör
- Tojásos nokedli, szarvasgomba, saláta
- Rétes (tökös-mákos, túrós-almás-homoktövises) vagy Túrógombóc, tökmag, fehér csokoládé
Palkonyha, Panzió, Speiz Palkonya
- Palkonyha Speiz ízelítők kovászos házi kenyérrel
- Mákos sufnudli, sült szilvalekvár
Panificio Il Basilico – Szabadfi Szabolcs Szentendre
- Porchetta: kecskesajt, fior di latte, porchetta, lilahagyma-lekvár, buffala
- Pármai: pariszósz, fior di latte, pármai sonka, rukkola, parmezán, aszalt paradicsom
- Dop: pariszósz, fior di latte, buffala, bazsalikom
- N’duja: fior di latte, gorgonzola, Scamorza, málna, csípős kolbászkrém, bazsalikom
Platán TATA Tata
- Bisztró: Ceviche, Borjúláb sólet
- Gourmet: Nyúl Nem Esterházy, Túró-Barack-Kapor
Viator Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma
- Jerke részek megcsinálva, lepréselve
- Vadkan gernye máléval meg céklarépával
- Leveles lecske szagos krémmel
67Sigma Étterem Székesfehérvár
- Konfitált pisztrángrolád, zöldborsós kosárka, kovászos karfiol & írómártás
- Lassan készült marha stefánia, kakukkfüves zöldségragu & kelkáposzta
- Macaron válogatás
Natura Hill Zebegény
- Gyömbéres karfiolvelouté füstölt szőlővel (vegán, gluténmentes)
- Káposztás bársony pamlag (Lila Grófi Goffri) mangalicamájassal és ecetes szilvával (glutén- és tejmentes)
- Káposztás bársony pamlag (lila goffri) babkrém és cékla (vegetáriánus, glutén- és tejmentes)
- Úri huncutság: Levendulás Zizi (vegán, glutén mentes)
- Házi Frissítő Tonic
Malom Udvar Bér
- Marharostélyos, lila batátakrémmel, buciban
- Malac lechon (roston, citromnáddal és szezonális zöldségekkel)
- Ube szelet maracujaszósszal, mandulagrillázs
Villa Kabala Szigliget
- Vadpástétom, füge, verjus
- Töltött tokhal, tökfőzelék, kapor
Clarisse Étterem Tura
- Kecskének ajándéka sörbetnek készítve, kertünk ropogós legjavával
- Erdőknek disznaja pirgáknak sokaságával
- Rizskása csemege mézédes kajszival
One Eleven Roastery Sopron
- Specialty coffee, Cold brew, Espresso tonic, Ice Chai & Matcha
Páskom Cottage Lajoskomárom
- Mangalicának szegye saját húsával töltve, zamatos, tárkonnyal fonnyasztott káposztával, füstös almával
- Pityókafánk, Zsámboki kertben termett paprikából készült salátával, felvidéki juhtúróval
Rosinante Fogadó Szigetmonostor
- Mangalicarilette fermentált zöldségekkel és kovászolt kenyérrel
- Őzlapocka vadas mártással, erdei gombás szalvétagombóccal