Hírek

MKO

2021. november 9.

st.andrea

Utolsó, ünnepi alkalommal kóstolható a budapesti St. Andrea Restaurant menüsorában a St. Andrea Borászat díjnyertes bora, a Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017. A világ ötven legjobbja közé választott bort november 15. és 19. között egy különleges esti menüsorral együtt élvezhetik a vendégek a Parlamenttől rövid sétára található, Michelin Guide által is ajánlott étteremben.

A St. Andrea Borászat tételét komoly szakmai elismerés övezte, a világ legnagyobb és legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards beválasztotta a világ 50 legjobb bora közé. Az elismerésnek is köszönhetően a díjazott tételt a nyár végén mindössze néhány nap elkapkodták a gyűjtők és a borrajongók, kereskedelmi forgalomban és a borászatban már nem kapható.

A St. Andrea Restaurant utolsó palackjai mellé Kollár Endre séf állított össze egy különleges menüsort, amely a lehető legszebb ízekkel emeli ki az ünnepelt bor jegyeit.    

„A St. Andrea Restaurant egyik fontos küldetése, hogy azokat a hétköznapokat, amelyeken minket választanak vendégeink, ünneppé emeljük. Az utolsó palack elnevezésű estéinkkel Dr. Lőrincz György és családjának munkája előtt szeretnénk tisztelegni: ünnepeljük a tudást, az elhivatottságot, a szeretetet és a mély hitet, amellyel boraik készülnek. A világ ötven legjobb bora között első magyarként szerepelni csodálatos és fontos eredmény, amelyre a magyar borászszakma és a borkedvelők is büszkék lehetnek. Mi is azok vagyunk és szeretnénk ezt vendégeinkkel együtt, méltó módon ünnepelni” – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető.

A november 15. és 19. között választható menüsorban olyan ételek szerepelnek, mint a véres hurka céklával és ananásszal, kacsa udontésztába töltve bogyós gyümölcsökkel és a Michelin Guide által ajánlott St. Andrea túrógombóc tejföllel és lekvárral. A díjnyertes bor mellett a St. Andrea Borászat két másik tétele kíséri a különleges élményt kínáló ételsort.
Az utolsó palack eseményre kizárólag az esti időszakban, korlátozott számban lehet asztalt foglalni – nem túlzás azt állítani, hogy a készlet erejéig.   

ST. ANDREA RESTAURANT – AZ UTOLSÓ PALACK


Welcome: St.Andrea rosé pezsgő
 
Előétel: Véreshurka, cékla, ananász / Csakegyszóval 2020 Pinot Noir
 
Főétel: Kacsa udontésztában, bogyós gyümölcsökkel / Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017
 
Desszert: St. Andrea túrógombóc tejföllel, lekvárral / Ajándék 2017 Hárslevelű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra