Hírek

Orbán Szilvia

2020. szeptember 5.

edsheeran , pasta , alkohol

A világhírű énekes menő londoni éttermében 15 fontért adják az alkoholos tésztaételt.

Ed Sheeran nem csak a világ egyik legünnepeltebb dalszerzője és előadója, de most már elmondható, hogy egyben ügyes étteremtulajdonos is. A tavaly, Notting Hillben nyitott étterme, a Bertie Blossoms ugyanis hamar a helyiek és a kíváncsi érdeklődők kedvencévé vált.

Az énekes saját bevallása szerint sem veti meg az alkoholt, így végül is várható volt, hogy kedvenc italait majd az étterem menüsorába is becsempészik. Van, aki tisztán, jéggel, van aki karamel shot formájában fogyasztja legszívesebben a vodkáját – Sheeran egy új változatra esküszik: szerinte tésztával az igazi.

Igaz, hogy még mindig csak 29 éves, azonban Ed már hihetetlen karriert tudhat maga mögött: több mint 150 milliós daleladással és szinte megszámlálhatatlan zenei díjjal büszkélkedhet, 2017-ben indult turnéja pedig minden idők legnagyobb bevételű koncertkörútja volt.

A zenész éttermében állítólag az ő kifejezett kérésére vették étlapra az új fogást, ami a Rigatoni alla Vodka elnevezést kapta. Az ételért 15 fontot, azaz nagyjából 5800 forintot kérnek a Bertie Blossoms pincérei. A menüsorban egyébként nem ez az egyetlen alkohollal bélelt étel: a ház 22,5 dekás rib eye steakét is vodkával készítik, ami mellé speciális „Bloody Mary sült krumpli” is jár.

A Bertie Blossoms mostanában indult újra a koronavírus-járvány elleni intézkedések nyomán bevezetett étterembezárások után, és büszkén hangoztatja elkötelezettségét a helyi, fenntartható forrásokból beszerzett alapanyagok iránt. Az étterem étlapján éppúgy megtalálhatóak a suffolki Orfordból beszerzett Butley Creek osztrigák, mint a cornwalli lepényhalak, vagy épp a devoni rákok.

Ed Sheeran soha nem titkolta különleges, addiktív kapcsolatát a gasztronómiához.

Sokszor beszélt már mind az ételekhez, mind az italokhoz fűződő viszonyáról, így tudjuk, hogy valaha ő volt a "kétvacsorás Teddy”,

és hogy az egyik híres gyorséttermi láncnál speciális törzskártyája van, amire ingyen rendelheti a csirkét, bármennyit. Az énekes 2019-ben a Heinz Ketchup arca is volt, sőt, ilyen témájú tetkót is varratott magára.