Hírek

MKO

2021. június 8.

A Padthai wokbar új célt tűzött ki maga elé: 2021 tavaszán útjára indul a városfásítási programjuk, amelynek már első szakasza is több budapesti kerületet érint. Szakmai partnerük a vállalati faültetésekre specializálódott Treemighty.

„Úgy gondolom, hogy egy márka életében nem elég a lelkesedés és elköteleződés egy-egy téma, esetünkben a természet megóvása iránt. Az is nagyon fontos, hogy ehhez az adott márka hiteles és szakmailag megalapozott háttérrel is rendelkezzen. Így

az, hogy szeretjük a fákat, önmagában még kevés lett volna a program megtervezésére. Szem előtt kellett tartanunk azt is, hogy a faültetésünknek kézzelfogható és hathatós eredménye legyen.

Itt jött képbe a szakmai partnerünk, akiknek a segítségével olyan sorfákat ültetünk, melyek a lehető legtöbb széndioxid megkötésére képesek” – mondta el Horváth Ági, a Padthai wokbar egyik alapítója. 

Az étteremlánc által számos budapesti kerületnek adományozott fák mögött több, mint 20 évnyi kutatómunka rejlik, mely a Hungaroplant mérnökeinek köszönhető. Nekik sikerült elérni, hogy egyetlen elültetésre kerülő sorfa 10 év alatt háromszor annyi széndioxid megkötésére legyen képes, mint sima társai.

A wokbar 2021-es programja keretében összesen nyolcvan, Magyarországon nemesített Express füzet (Salix alba 'Corvinus)” ültetnek ki. Ennek a fafajtának a legfőbb erénye - amellett, hogy kiváló a várostűrő képessége, a konténeres termesztőtelepen történő nevelésének köszönhetően pedig garantált a megeredése -, hogy 10 év alatt 9900 személygépkocsival megtett kilométernyi kibocsátott széndioxid megkötésére képes.

„A városfásítás kapcsán számunkra a zöldítés és a talajerózió csökkentése mellett kulcskérdés volt a széndioxid megkötés is, hiszen ennek minél nagyobb és gyorsabb mértékű támogatása tesz igazán hozzá ahhoz, hogy egy szebb, élhetőbb, zöldebb jövőt hagyjunk magunk mögött. Ezért örülünk annak, hogy ezt egy szakmai partner segítségével, számszerű adatok mentén tehetjük meg” – Kanóczky Máté társtulajdonos.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra