Hírek

Kitzinger Szonja

2023. június 1.

Juhos József is ott lesz a Gourmet Fesztiválon, amely pénteken nyitja meg kapuit. A cukrász Vida Péter szekszárdi borásszal közös standján várja az érdeklődőket. A fogyókúrát mindenki tegye parkolópályára vasárnap estig!


Juhos József a Magyar Konyha kérésére elmesélte, mivel várja a standjára érkezőket.




"Az eseményre két desszertet alkottunk, az egyik a Nyári alkony névre keresztelt kreáció, melyhez a Vida Borbirtok Petit Bonsai borát használtuk. A sütemény Petit Bonsai-os meggy mousse-ból áll, sós karamellás betéttel, lisztmentes csokoládés piskótán, liofilizált meggyel a közepén (lásd fent). A másikhoz a Vida Borbirtok La Vida borát vettük alapul. Ezen felül szarvasgomba, étcsoki, méz, vanília és aszalt fekete cseresznye egészíti ki a testes vörösbor ízét." (lásd a lenti képen).


A nem annyira borosok is megtalálják számításukat a standon, Juhos József ezen kívül 3 desszertet kínál.



Mint ismeretes, Juhos József 2022 augusztus 7-én, miután távozott a Sütizzből, fél éves előkészítés után Leányváron megnyitotta saját cukrászdáját. A Budapesttől 30 km-re lévő hely, a Sug'art by Juhos Joci egy csapásra népszerű lett. Az első hónap végén a kis üzlet akkora forgalmat produkált, hogy túlnőtte az üzlet kereteit. A boltról Juhos József elmondta: "Számunkra fontosak a tradíciók, de szeretjük ezt egy csavarral megfűszerezni, süteményeinkben felfedezhetők a francia és japán stílusjegyek. Szeretnénk elérni, hogy a hozzánk betérő vendégek igazi szinesztéziában részesüljenek. Ha ránéznek a pultra, az eléjük táruló látványhoz különleges ízkombinációkat társítsanak. Letisztult formavilágot, csábító illatokat, a gyermekkorunk emlékeit, szívünket és legjobb tudásunkat zárjuk napról-napra egy-egy falatba."


A hétvégén ráadásul nem is kell Leányvárig utazni, a Gourmet Fesztiválon bárki megkóstolhatja a Sug'art by Juhos Joci desszertkülönlegességeit.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra