Hírek

Magyar Konyha

2024. június 28.

panyola , panyolafeszt , fesztivál , Muhari Zoltán

Már javában zajlik a 2024-as PanyolaFeszt szervezése. A rendezvényen ezúttal is fontos szerepet kap a gasztronómia, és a Magyar Konyha szeptemberben megjelenő termelői kiadványában szereplő gazdálkodók is.

Gyermekzsivaj, néptáncosok, népzenészek, fúvósok, világzene, kerékpártúra, szatmári ételek és különleges hangulat tölti meg minden augusztus első hétvégéjén Panyola utcáit immáron 18 éve.

A 18. PanyolaFeszt szervezése már javában zajlik. Az 500 fős Panyolán, a keleti határhoz közel nagy dolognak számít, ha egy rendezvény ennyi időt megél. Minden évben törekedtünk arra, hogy picit újat adjunk, hogy családok közösen minőségi kulturális élményt kapjanak – mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere a fesztivál főszervezője.

2024-ben a Beregi Kör lett az év kerékpártúrája, így a fesztiválozók felfedezhetik a környéket akár két keréken, miközben gyönyörködhetnek Bereg szépségében. De a rendezvény nem csak a bringásoknak kínál izgalmas programot.

A PanyolaFeszten már a nulladik napon, csütörtökön az Uránia Filmszínház jóvoltából szabadtéri mozi lesz, a gyerekeket népi játszótér várja a Diófás-ligetben, ahol a Kuckó Művésztanya, a nádudvari kézművesek foglalkozásai és a Meseszó Egyesület programjai is megtalálhatók lesznek.

Lesz lovasbemutató, íjászkodás a Szamos-parton, Palaj-Party, és a Kelet Brass Band ad koncertet az érintetlen Tisza-parton a fürdőzőknek, napozóknak. Fellép mások mellett a Kaláka együttes, a Fitos Dezső Társulat, a Kucu Banda, a Kacaj zenekar, a Levendula portán pedig zenél majd az ifj. Balázs Elemér–Lugosi Ali duó, és Fabók Mancsi Bábszínháza is remek előadást ígér.

A fesztivál elsősorban családosoknak és baráti társaságoknak kínál szórakozási lehetőségeket, gyönyörű vidéki, szinte háborítetlan környezetben. „Aki ide eljön, az lelassul, megkapja a flow-érzést, helyi termékekből fogyaszt, amelyeket az itteni emberek készítenek” – ajánlja a rendezvényt Panyola polgármestere.

Idén a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület – a SVÉT is ellátogat a fesztiválra és a Magyar Konyha, szeptemberben megjelenő termelői kiadványában szereplő, helyi, Minden ami Szatmár-Bereg Egyesület termelőinek nyersanyagaiból és termékeiből készülnek majd ételek, amelyek előtt és után is elősegíti majd a jókedvet és a hangulatot a híres panyolai pálinka.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra