Magyar Konyha
2012. február 15.A hagyományos és modern cukrászat szintézise. Egyszerre enciklopédia, receptgyűjtemény, konyhatechnikai ismertető.
A kötet a klasszikus európai cukrászat alapelemeit tartalmazza, és mintegy százéves szakmai és kultúrtörténeti adósságot törleszt Magyarországon. Hasznos és autentikus tanácsadó - nemcsak hivatásosoknak. Klasszikus receptek, főleg gyümölcsből készült, könnyen elkészíthető vendégváró sütemények, cukrászköltemények. Külön figyelemre méltó a kenyerekről szóló rész: almából készült kovász, XV. Lajos-kenyerek, angolszalonnás kuglóf. Alain Ducasse a francia konyha egyik legnagyobb jelenkori szakácsa, a cukrászat meghatározó alakja. Éttermeivel hozzávetőleg húsz Michelin-csillagot szerzett New Yorkban, Párizsban, Tokióban és másutt.