Magyar Konyha
2012. február 15.Ismerjük meg a borokat és a címkéket. Tudjunk meg mindent a szőlőről, a borról, a hordóról, a dugóról. Titkok kezdőknek és haladóknak.
Pierre Casamayor nevét már ismerheti a magyar olvasó, évekkel ezelőtt jelent meg kötete borkóstolásról, melyben lépésről lépésre ismertetett meg bennünket a borfajták, a borkóstolás során használt szakkifejezések és nem utolsósorban a buborékok titkaival. A 80 kérdés a borról a Gilgames-eposztól indul, kulturális és gasztronómiai utazás során mutatja be a szőlő történetét az asztalra kerülő nedűig, a termőhelyek sajátosságait, a borok típusait, a címkék rejtett információit, az évjárat jelentőségét, a dekantálás lényegét, megtanít arra, hogyan szolgáljuk fel a bort, milyen ételhez milyen bort igyunk, és hogyan ismerjük fel a dugóízt. Ha ezek után még marad kérdésük, forduljanak a kiadóhoz.