Magyar Konyha
2012. május 2.Bizonyára nem véletlen, hogy sokan érkeznek a marketing szakmából a gasztronómia világába. Bloggerek, főzőiskola-alapítók és cukrászok. Mint Baracskay Angéla, aki három diplomával a háta mögött döntött úgy, hogy inkább habverőt vesz a kezébe.
"Bár a legjobbak fogadták a bizalmukba, nem tartja magát sztárnak, és azt állítja: a hagyományos süteményekhez nem is ért. A francia desszertjei révén híressé vált Baracskay Angéla a PR-marketinges szakmát cserélte le a nehéz fizikai munkának minősülő cukrászatra.
Szokatlan karriertörténete azt példázza, hogy nem minden kezdet nehéz. A gasztronómiában eltöltött röpke három éve ugyanis Segal Viktornál kezdődött, aztán a balatonszemesi Kistücsökben, majd az érdi Pataki cukrászdában folytatódott, néhány hete pedig Pesten, a Kecskeméti utcai Lila Körtében valósítja meg álmait. Baracskay Angéla három ígéretes, gazdasági szakirányú diplomát dobott sutba, amikor minden atyai intés ellenére eldöntötte: hobbijának, a főzésnek szenteli az életét."
A Kecskeméti utcai Lila körte cukrászáról szóló írást a Magyar Konyha májusi számában olvashatják.