A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2014. június 24.

Kávéforradalom robbant ki Budapesten - állítják többen is, pedig ami történik, az csupán a forradalmat megelőző "földalatti mozgalom" nyitánya. Tény, hogy a változás váratlanul és gyorsan érkezett; mire ez az írás megjelenik, talán már a mindenre elszánt baristák, nyomukban az "újhullámos" kávék feltüzelt fogyasztóival presszógépekből és pörkölőkből emelt barikádok mögül dobálják a kockacukrot a várost eddig eluraló eszpresszók és amerikai típusú kávézóláncok üzletei felé.

A minőségi borkínálat térhódítása, a pálinkák újjászületése, majd a kézműves sörök megjelenése után a mindig újat kereső fogyasztók figyelme a kávék felé fordult. De hogyan jutottunk idáig, és miről is van szó tulajdonképpen? Az ínyencek, a beavatottak vagy a sznobok által áhítattal emlegetett, legújabb kávés helyek vajon tényleg más minőséget képviselnek, vagy csupán jól reklámozott, hókuszpókuszokkal tarkított divatról van szó?

Budapest a kávéházak fővárosa, vagy Budapest a kávéházak fővárosa volt - bárhogy nézzük, itt már évszázados hagyományai vannak a kávé fogyasztásának.

Az elmúlt hónapokban több olyan - most leginkább "újhullámosnak" nevezett - kávézó is nyílt előbb Budapesten, majd itt-ott már vidéken is, amelyekben valami egészen mással, egészen újjal találkozhatunk. Ezekben a műhelyekben a kávé elkészítése már nem rutinfeladat, hanem ügy, küldetés, esetenként már-már művészet.

A Magyar Konyha nyári számából megtudhatja hol találhatóak a legjobb kávéházak Budapesten!

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra