Magyar Konyha
2012. február 15.Impozáns kötet Heston Blumenthal új könyve. A molekuláris konyha angol fenegyereke, a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta, a sült szalonnás-tojásos fagylalt "feltalálója" nyolc olyan klasszikus európai ételt "tökéletesített", melyeket mindenki ismer. Például a sült kolbászt, a bolognai spagettit, a Fekete-erdő tortát.
Az étkek "újragondolásáról", a "tökéletesség" állapotáról persze megoszlanak a vélemények, de abban mindenki egyetért, hogy a szerző (aki évekig kísérletezett molekuláris kémiával, szublimációval) szinte mindent tud a főzés mibenlétéről, az alapanyagok szerkezetéről, s eddig ismeretlen dimenziót nyit a szakácsok számára. Az más kérdés, hogy többségük beéri a meglévő hárommal. Magyarországon kettővel.