A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. február 15.

Impozáns kötet Heston Blumenthal új könyve. A molekuláris konyha angol fenegyereke, a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta, a sült szalonnás-tojásos fagylalt "feltalálója" nyolc olyan klasszikus európai ételt "tökéletesített", melyeket mindenki ismer. Például a sült kolbászt, a bolognai spagettit, a Fekete-erdő tortát.

Az étkek "újragondolásáról", a "tökéletesség" állapotáról persze megoszlanak a vélemények, de abban mindenki egyetért, hogy a szerző (aki évekig kísérletezett molekuláris kémiával, szublimációval) szinte mindent tud a főzés mibenlétéről, az alapanyagok szerkezetéről, s eddig ismeretlen dimenziót nyit a szakácsok számára. Az más kérdés, hogy többségük beéri a meglévő hárommal. Magyarországon kettővel.

Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában

Alexandra Kiadó, 2010. Ára: 4900 Ft

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra