Magyar Konyha
2013. november 8.Már látogathatók a Keresd az aranyfakanalat elnevezésű versenyben résztvevő éttermek, ahol kedvezményes menüvel várják a vendégeket. Szavazzunk a legjobb szentendrei vendéglőre!
November 7-től látogathatók Szentendrén az Arany fakanál díjért versenybe szálló éttermek. A verseny lényege, hogy minden vendéglő háromfogásos menüt állít össze, lehetőleg szezonális alapanyagokból, amelyhez ajándék ital is jár. A menü ára egységesen 2890 Ft. A bejárati ajtó fölé kihelyezett „arany” fakanálra akasztott embléma mutatja, hogy az étterem részt vesz a versenyben. Az éttermeket szakmai zsűri is minősíti, de a vendégek is szavazhatnak a nekik tetsző menüre és az étteremre. Ilyenkor tehát elindul a találgatás, kié lesz tavasszal a „fakanál”. A verseny három fordulóból áll, az őszi forduló november 7 – 17 között zajlik. (a téli forduló december 1– 22, a tavaszi forduló március 13– 23 között lesz).
Éljenek a lehetőséggel, keressék fel az éttermeket, és kóstolják meg a kedvezményes áron kialakított menüket, és szavazzanak az Önöknek tetsző éttermekre.
A versenyben az alábbi szentendrei éttermek vesznek részt:
GÖRÖG KANCSÓ ÉTTEREM
Dunakorzó 9., (26) 303-178. Nyitva: minden nap 11.00- 22.00
Menü:
Libaleves juhtúrós maceszgombóccal
Töltött liba görögösen mazsolaboros káposztával aszaltszilvás szalvétagombóccal
Túrós kosárka almás-körtés zselével
+ egy pohár görög bor a menühöz
MJAM
Városház tér 2., 06-70-377-8178. Nyitva: hétfő - csütörtök: 8.00- 22.00; péntek, szombat: 8.00-23.30., vasárnap: 10.00-22.00
Menü:
Füstölt paprikaleves csicsóka-csipsszel
Kemencés kacsamell birsalmával, gyömbéres mandarinszósszal
Csokivulkán Szentendrei Rác Ürmös- grapefruit mártással
+ 1 pohár bor, sör vagy üdítő kívánság szerint
MŰVÉSZ ÉTTEREM
Dumtsa J. u. 7., (26) 311-484. Nyitva: minden nap 12.00-22.00
Menü:
Lilakáposzta gazpacho libamájas gombóccal
Édes savanyú libaszárnytő zelleres lencsével, vöröshagymás burgonyakásával
"Honiglekach" erdei gyümölcsös marmalade-val
+ 1 dl Egri Juhász Rosé
PAROLA VENDÉGLŐ
Vasvári u. 2., (26) 312-621. Nyitva hétfő-kedd: 11.30-22.00, csütörtöktől vasárnapig: 11.30-22.00
Menü
Sütőtökpüré-leves pirított tökmaggal
Gesztenyével töltött szűzpecsenye szőlőmártással és burgonyapürével
Forró almás pite vaníliamártással
+ 1 pohár Chardonnay
PROMENADE ÉTTEREM
Futó u. 4., 312-626. Nyitva: minden nap 11.00-22.00
Menü:
Szarvaserőleves vadgombóccal
Sertésszűz csiperkemártással és vajas ceruzababbal, párolt rizs
Máktorta
+ 1 pohár öszibaracklé vagy erdei gyümölcsös tea
RAB RÁBY ÉTTEREM
Kucsera F. u. 1/A., (26) 310-819. Nyitva minden nap 12.00-21.30.
Menü:
Francia hagymaleves rántott borsóval
Márton napi ludaskása
Gundel palacsinta
+ 1 pohár Badacsonyi rizling
TRATTORIA CARDINALE ÉTTEREM ÉS PIZZÉRIA
Dunakorzó 7., (26) 309-444. Nyitva: minden nap 11.00-23.00
Menü:
Olasz gesztenyeleves
Cardinale pecsenye bundáskenyér ágyon, házi pestoval
Ricottagombóc vaníliás tejföllel, körtepürével
+ 1 pohár bor, sör vagy üdítő kívánság szerint
KERESSE AZ ARANYFAKANALAT!