Magyar Konyha
2012. szeptember 7.Gordon Ramsay ezúttal az otthonába invitál, családi, baráti étkezéseikbe enged bepillantást. A fogások, az együttlétekről közölt fotók olyasfajta lazaságról árulkodnak, amit gondos szakemberkezek alakítottak - ahogy az éttermek pörgős világába elvezető műsoraiban is csak annyira szabadszájú a brit konyha ördöge, hogy a finnyás háziasszonyok is inkább szexinek gondolják, semmint trágárnak.
A Ramsay családban a főzés móka és terápia, oldott együttlét és szórakozás, miközben a gyerekek újhagymát vágnak, parmezánt reszelnek. De jól van ez így: tanuljunk tőle lazaságot, amennyiben szerinte az étel arra való, hogy élvezzük, nem pedig arra, hogy halálra stresszeljük magunkat miatta. Mindehhez remek recepteket kínál: könnyű leveseket, tésztákat, sülteket és salátákat, desszertet és fagylaltot. Ám a receptek - javaslata szerint - csak útmutatóul szolgálnak: hozzáadhatunk, elvehetünk belőle, továbbgondolhatjuk. Ez mind a főzés része, amelyben viszont fontos a folyamatos fejlődés, a fegyelem, a kitartás - és a fokozatosság. Ne akarjunk futni, ha még járni sem tudunk.