Magyar Konyha
2020. február 4.Az év egyik legjelentősebb gasztronómiai eseménye a Sirha Budapest. Körülnéztünk a Hungexpón - görgesse végig a képriportunkat!
Ma, február negyedikén kezdődött és hatodikáig tart a szakvásár, ahol a vendéglátóipari kiállítások mellett cukrász és séfversenyek is zajlanak. A hazai szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok, akik a Jeunes Chefs Rôtisseurs hazai döntőjét Lendvai Levente, az Arany Kaviár sous chefje nyerte.
Nem mindegy, mibe csomagoljuk a termékeket - a Sirhán erre is remek megoldásokat láttunk.
Ma még simán oda lehetett férni az elmúlt évek legjobb magyar fagylaltjaihoz, holnap már biztos óriási lesz a tülekedés pár ingyen gombócért.
Kávék és teák is akadtak, igazán érdekes kombinációkkal találkoztunk.
Rengeteg fagylaltos kiállító várja a vendégeket.
Holnap tartják a Bocuse d'Or hazai döntőjét - összegyűltek a séfek és a commis-k átbeszélni a teendőket.
A hazai húsiparból az emu is követeli a maga részét.
Isteni libatöpörtyű, nehéz volt ellenállni!
A tiszakécskei Olivar bámulatos olíva kínálattal érkezett.
Szarvassonka, frissen szeletelve - mennyei!
A Rubin pirospaprikája - a magyar konyhában fontos alapanyag, keressük a minőségit belőle!
A Jeunes Chefs Rôtisseurs zsűrijében is a legnagyobb séfjeink dolgoztak.
Egy versenyétel a fiatal séfek összecsapásáról.
A Metro piacon vásároltak be a Bocuse versenyzői. Az idei kötelező, meglepetésként kisorsolt alapanyag a fejeskáposzta lett.
Néhány lépésenként újabb és újabb demókonyhába botlunk - a képen biogomba sül.
Minden színben kínálnak takarítóeszközöket.
Összeszerelt, mini sörfőzde - ennyi akár egy kocsmába is befér.
Bio alapanyagból készített, lebomló étkészleteket is kínálnak a környezettudatos vevőknek.
Ezeket az ostyákat egy indai cég hozta.
Már sonka látványától is jóllakunk, bár hála az égnek kóstolni is lehetett.
Nincs vita - a Berkel gyártja a legszebb szeletlőgépeket.Minden profi és amatőr szakács álma egy ilyen, japán damasztacélból készült késkészlet.
Egyszerű és kompakt késélezőt láttunk a Chefs.hu standján - akár még otthonra is alkalmas, ha valakinek fontos a gyors és szakszerű élezés.
Megkóstoltuk a cseh whiskyt - remek volt, bár a minőségi maláta odaát adott.
Belenéztünk, mi van egy presszógépben.
Az olasz tésztához olasz liszt dukál.
A kerítés nem volt kolbászból, de minden más igen.
Az indonéz standon is látványfőzéssel szórakoztatnak.Bresse-i csirke és fürj a hűtőben.
Gyönyörű tányérkollekciókat kínálnak az éttermeseknek.
Minden méretben van fazék.
Egy gázrózsa is lehet gyönyörű, nem?
A Metro standján Vomberg Frigyes készített remek sváb véreshurkát tócsnival és savanyúsággal.
Természetesen a Magyar Konyha is a Sirhán várja minden kedves olvasóját!