Magyar Konyha
2020. február 4.Az év egyik legjelentősebb gasztronómiai eseménye a Sirha Budapest. Körülnéztünk a Hungexpón - görgesse végig a képriportunkat!
Ma, február negyedikén kezdődött és hatodikáig tart a szakvásár, ahol a vendéglátóipari kiállítások mellett cukrász és séfversenyek is zajlanak. A hazai szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok, akik a Jeunes Chefs Rôtisseurs hazai döntőjét Lendvai Levente, az Arany Kaviár sous chefje nyerte.

 Nem mindegy, mibe csomagoljuk a termékeket - a Sirhán erre is remek megoldásokat láttunk.
 Ma még simán oda lehetett férni az elmúlt évek legjobb magyar fagylaltjaihoz, holnap már biztos óriási lesz a tülekedés pár ingyen gombócért.
 Kávék és teák is akadtak, igazán érdekes kombinációkkal találkoztunk.
 Rengeteg fagylaltos kiállító várja a vendégeket.
 Holnap tartják a Bocuse d'Or hazai döntőjét - összegyűltek a séfek és a commis-k átbeszélni a teendőket.
 A hazai húsiparból az emu is követeli a maga részét.
 Isteni libatöpörtyű, nehéz volt ellenállni!
 A tiszakécskei Olivar bámulatos olíva kínálattal érkezett.
 Szarvassonka, frissen szeletelve - mennyei!
 A Rubin pirospaprikája - a magyar konyhában fontos alapanyag, keressük a minőségit belőle!
 A Jeunes Chefs Rôtisseurs zsűrijében is a legnagyobb séfjeink dolgoztak.
 Egy versenyétel a fiatal séfek összecsapásáról.
 A Metro piacon vásároltak be a Bocuse versenyzői. Az idei kötelező, meglepetésként kisorsolt alapanyag a fejeskáposzta lett.
 Néhány lépésenként újabb és újabb demókonyhába botlunk - a képen biogomba sül.
 Minden színben kínálnak takarítóeszközöket.
 Összeszerelt, mini sörfőzde - ennyi akár egy kocsmába is befér.
 Bio alapanyagból készített, lebomló étkészleteket is kínálnak a környezettudatos vevőknek.
 Ezeket az ostyákat egy indai cég hozta.
 Már sonka látványától is jóllakunk, bár hála az égnek kóstolni is lehetett.
 Nincs vita - a Berkel gyártja a legszebb szeletlőgépeket. Minden profi és amatőr szakács álma egy ilyen, japán damasztacélból készült késkészlet.
Minden profi és amatőr szakács álma egy ilyen, japán damasztacélból készült késkészlet.
 Egyszerű és kompakt késélezőt láttunk a Chefs.hu standján - akár még otthonra is alkalmas, ha valakinek fontos a gyors és szakszerű élezés.
 Megkóstoltuk a cseh whiskyt - remek volt, bár a minőségi maláta odaát adott.
 Belenéztünk, mi van egy presszógépben.
 Az olasz tésztához olasz liszt dukál.
 A kerítés nem volt kolbászból, de minden más igen.
 Az indonéz standon is látványfőzéssel szórakoztatnak. Bresse-i csirke és fürj a hűtőben.
Bresse-i csirke és fürj a hűtőben.
 
 Gyönyörű tányérkollekciókat kínálnak az éttermeseknek.
 Minden méretben van fazék.
 Egy gázrózsa is lehet gyönyörű, nem?
 A Metro standján Vomberg Frigyes készített remek sváb véreshurkát tócsnival és savanyúsággal.
Természetesen a Magyar Konyha is a Sirhán várja minden kedves olvasóját!
