Cikkek

Az ingyen fagyira senki sem mondott nemet

Magyar Konyha

2020. február 4.

Az év egyik legjelentősebb gasztronómiai eseménye a Sirha Budapest. Körülnéztünk a Hungexpón - görgesse végig a képriportunkat!

Ma, február negyedikén kezdődött és hatodikáig tart a szakvásár, ahol a vendéglátóipari kiállítások mellett cukrász és séfversenyek is zajlanak. A hazai szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok, akik a Jeunes Chefs Rôtisseurs hazai döntőjét Lendvai Levente, az Arany Kaviár sous chefje nyerte.

 Nem mindegy, mibe csomagoljuk a termékeket - a Sirhán erre is remek megoldásokat láttunk.

 Ma még simán oda lehetett férni az elmúlt évek legjobb magyar fagylaltjaihoz, holnap már biztos óriási lesz a tülekedés pár ingyen gombócért.

 Kávék és teák is akadtak, igazán érdekes kombinációkkal találkoztunk.

 Rengeteg fagylaltos kiállító várja a vendégeket.

 Holnap tartják a Bocuse d'Or hazai döntőjét - összegyűltek a séfek és a commis-k átbeszélni a teendőket.

 A hazai húsiparból az emu is követeli a maga részét.

 Isteni libatöpörtyű, nehéz volt ellenállni!

 A tiszakécskei Olivar bámulatos olíva kínálattal érkezett.

 Szarvassonka, frissen szeletelve - mennyei!

 A Rubin pirospaprikája - a magyar konyhában fontos alapanyag, keressük a minőségit belőle!

 A Jeunes Chefs Rôtisseurs zsűrijében is a legnagyobb séfjeink dolgoztak.

 Egy versenyétel a fiatal séfek összecsapásáról.

 A Metro piacon vásároltak be a Bocuse versenyzői. Az idei kötelező, meglepetésként kisorsolt alapanyag a fejeskáposzta lett.

 Néhány lépésenként újabb és újabb demókonyhába botlunk - a képen biogomba sül.

 Minden színben kínálnak takarítóeszközöket.

 Összeszerelt, mini sörfőzde - ennyi akár egy kocsmába is befér.

 Bio alapanyagból készített, lebomló étkészleteket is kínálnak a környezettudatos vevőknek.

 Ezeket az ostyákat egy indai cég hozta.

 Már sonka látványától is jóllakunk, bár hála az égnek kóstolni is lehetett.

 Nincs vita - a Berkel gyártja a legszebb szeletlőgépeket.Minden profi és amatőr szakács álma egy ilyen, japán damasztacélból készült késkészlet.

 Egyszerű és kompakt késélezőt láttunk a Chefs.hu standján - akár még otthonra is alkalmas, ha valakinek fontos a gyors és szakszerű élezés.

 Megkóstoltuk a cseh whiskyt - remek volt, bár a minőségi maláta odaát adott.

 Belenéztünk, mi van egy presszógépben.

 Az olasz tésztához olasz liszt dukál.

 A kerítés nem volt kolbászból, de minden más igen.

 Az indonéz standon is látványfőzéssel szórakoztatnak.Bresse-i csirke és fürj a hűtőben.

 

 Gyönyörű tányérkollekciókat kínálnak az éttermeseknek.

 Minden méretben van fazék.

 Egy gázrózsa is lehet gyönyörű, nem?

 A Metro standján Vomberg Frigyes készített remek sváb véreshurkát tócsnival és savanyúsággal.

 Természetesen a Magyar Konyha is a Sirhán várja minden kedves olvasóját!

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra