A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. május 21.

Szakácskönyv megjelentetésével ünnepelte 40. születésnapját a legnagyobb hazai szállodalánc. Mi jellemző a cseh konyhára, hogyan főznek a londoni szállodában, Marienbadban, Szovátán, illetve Keszthelyen? Öt ország, öt stílus és ízvilág.

1972. április 1-én alapították meg a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalatot. Ekkor még csak a Termál Hotel Margitsziget és a Hotel Helikon Keszthely volt a cég tulajdonában. Ahogy az eredetileg gyógyszállodák üzemeltetésére létrehozott vállalat nőtt, úgy bővült a profilja is: hamarosan már nem csupán a gyógyulni vágyó vendégeknek nyújtottak segítő kezet, de a luxus környezetre vágyó városnéző és üzleti turistákat is tárt karokkal várták a Hiltonban. A 80-as évekre a Danubius szállodák már Magyarország legnépszerűbb turisztikai helyszínein fogadták a vendégeket: Hévíz mellett Bükfürdőn, Sárváron.

1991-ben a vállalat részvénytársasággá alakul és egy esztendő alatt 10492 magyar állampolgár vált Danubius részvényessé. A HungarHotels felvásárlását követően a Danubius átalakította szervezeti felépítését és egész sor népszerű városi szálloda került a tulajdonába. Az új évezred a külföldi befektetések évtizede: a csehországi Marienbad-ot követően a romániai Szovátán, a szlovákiai Pöstyénben valamint Londonban nyílnak Danubius szállodák. A mai napon 5 országban 46 szállodával és 4313 dolgozóval üzemelő Danubius 40 esztendős története kis hazánk újkori történelméből kétségkívül kihasított egy szeletet és egyben Európa legjelentősebb szállodavállalatainak egyikévé nőtte ki magát.  Ám amiért a vendégek szeretik, az egészen más: a barátságos légkör, szívélyes kiszolgálás, a bársonyos gyógyvizek, a felejthetetlen ízek - más szavakkal az életre szóló élmények miatt, amelyeket az idén, születésnapja alkalmából a Danubius mindannyiunk örömére megsokszoroz.

A negyven éves jubileum alkalmával jelent meg a Danubius szállodák legújabb receptgyűjteménye, amely 5 desztináció konyháját mutatja be gyönyörű fotókkal és fenséges receptekkel. A Danubius Recept-Túrák című kötet Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia és Nagy-Britannia gaszronómiáját ismerteti meg az olvasókkal. Keresse a könyvet a szállodai recepciókon.

www.danubiushotels.hu