A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Secessio Café

Magyar Konyha

2012. május 21.

Secessio Cafe & Delikát. Így hívják a Magyar Szecesszió Házának új kávézóját. Mint neve is mutatja, nem csak múzeumi presszóról van szó. Tar Judit, a kávéház új tulajdonosa magyar termékek árusítását is tervezi.

A Honvéd utcai Bedő házat Vidor Emil építész tervei alapján 1903-ban építették. A múzeum 2007-ben nyílt meg és azóta a Budapestre látogató turisták egyik kedvelt célpontja. A belső kiállítótér három szintjén a szecesszió korszakának bútorai, enteriőrök és dísztárgyak tekinthetők meg. És, hogy stílusosak maradjanak, a kávézó bútorai szintén a századforduló budapesti polgári lakásait idézik. Magyar szecessziós asztalokon folyik a kiszolgálás, a korabeli tálalószekrényeken helyben sütött péksüteményeket, szendvicseket és süteményeket kínálnak.

A Kávéház tulajdonosa Tar Judit számára nem újdonság, hogy régiségek között mozog. Eredeti szakmája szerint antik és modern műalkotások szakértője, a FalkArt Fórum szervezője és mellesleg a Magyar Üzletasszonyok Egyesületének alapító tagja.

- Amikor megtudtam, hogy keresnek valakit a kávéház irányítására nagyon megörültem. A két hobbim a művészet és a gasztronómia. Ennél nagyío ilyen találkozása

Minden nap kapható napi leves, amely ottlétünkkor.

A kávézó nevét a szecesszió latin nevéből kapta,

és egész nap házi- és cukrászsütemények, kávékülönlegességek, teák és forró csokoládé várják a kedves vendégeinket.