Cikkek

Születésnapja van? Édes Város!

Magyar Konyha

2020. március 28.

Sokan sütnek ezekben a napokban, hetekben otthon, de ha úgy alakul, nem kell lemondanunk a profi tortákról, cukrászati remekekről sem. A jelszó: Édes Város.

Nem csak az éttermek kerültek nehéz helyzetbe a járvány okozta válsággal, a cukrászdáknak ugyanúgy be kellett zárniuk az üzleteiket. Nekik talán még kevesebb tartalékuk van átvészelni ezeket a nehéz heteket, hónapokat, de szívet-lelket gyönyörködtető finomságaik most is elérhetők. Az Édes Város nevű kezdeményezés tavaly nyáron indult, mert hittek abban, hogy a streetfood forradalom után a cukrászdákon a sor.

„Végre eljött az idő, hogy az édességekre is más szemmel nézzünk

– írták. – Célunk, hogy bemutassuk, milyen desszerteket kínálnak azok a cukrászok, akik lépést tartanak a nemzetközi trendekkel, de tisztelik a hagyományokat, nem ismernek kompromisszumot az alapanyagokban, és nem félnek a legprecízebb technológiáktól. Küldetésünk nem más, mint hogy ezeket a hihetetlenül finom és tökéletesen elkészített édességeket minél többen megismerhessék és megkóstolhassák.”

Az élet sajnos más fordulatot vett, de szerencse a bajban, hogy az online rendelést és kiszállítást nem most kellett megszervezni. Aki szépet akar látni, annak elég felmenni az Édes Város honlapjára és körülnézni a torták, édességek között. Itt csupa igényes desszert látható, hiszen ezek a cukrászdák tényleg a város legjobbjai közül valók: a Chouchou, a Martin’s Cakes és a Franziska tortái, süteményei, bonbonjai mellett a Casca kézműves csokoládéi is megrendelhetők. A Desszert.Neked, az ÉdességLabor és a Naspolya Nassolda átmenetileg szünetel, viszont a közeljövőben újabb csatlakozókkal bővülhet a paletta, ezért érdemes figyelni az Édes Város honlapját. A kínálatban van bonbon, csokoládé, torta, sőt bor és pezsgő is rendelhető a Holdvölgy Pincészet és a Kreinbacher jóvoltából.

A Martin’s Cakes a legfrissebb csatlakozó, születésnapra vagy bármilyen más alkalomra személyre szabott tortacsodákat készítenek. A Franziska mentes, paleo és nyers vegán tortákban erős, a Chouchou pedig azokat az ízeket hozza el az otthonunkba, amelyeket a Hegedűs Gyula utcában már megszoktunk. Az utóbbi két cukrászda maga is vállal házhozszállítást. A Chouchou Újlipótvárosba viszi ki a finomságait: csokoládés maracuja tarte, pekándiós pite, meggyes-málnás pisztácia tarte, földimogyorós-sós karamellás-csokoládés kocka, dobostorta és bonbonok (sós karamell, kardamom-vérszilva, meggy-málna-pisztácia, narancs) a kínálatban. Az aktuális híreket érdemes figyelni a Facebook-oldalukon. Mindkét cukrászdától rendelhetünk válogatást is.

Az Édes Város hangsúlyozza, hogy csakis a legmegbízhatóbb cukrászdákból, és abszolút higiénikusan szállítanak. Fadobozaikat, illetve a hűtős autó rakterét folyamatosan fertőtlenítik, készpénzes fizetés helyett most mindenképpen az online fizetést javasolják. Mi pedig a cukrászdáknak legalább annyira drukkolunk, mint az éttermeknek.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra