Magyar Konyha
2012. február 16.Ismét egy tematikus sorozat. A sok angolszász és német szakácskönyv után ezúttal egy olasz kiadó köteteit olvashatjuk magyarul.
A Tészták című kötet szerzője Carla Bardi, a nemzetközi szakácskönyv-irodalom ismert képviselője, Klasszikus olasz konyha című kötete nálunk is megjelent. A könyv elején azonnal megtanulhatjuk a házi tészta gyúrását, fázisfotókon mutatják be a dagasztás módját, a nyújtást és a vágást tésztagéppel vagy anélkül. A következő oldalakon a tésztafajták leírását várnánk, de a szerző egyből a receptek közepébe vág. A különböző tésztafajták aztán mégis feltűnnek, a szerző ugyanis három típusba osztotta a recepteket: frissen gyúrt, rövid, illetve hosszútészták. A rövid tésztáknál ott a pillangótészta, a fusilli, a szarvacskatészta, a penne, a kagylótészta, a masnitészta, a rigatoni vagy lúdgége, a hosszútésztáknál természetesen a spagetti dominál. A sok zöldséges tészta mellett szerencsére nagy számban szerepelnek a hallal, bébipolippal, tenger gyümölcseivel készült fogások is.