A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2013. szeptember 16.

Az öt éve hagyományosan megrendezésre kerülő Gödöllői Vadásznapon a királyi kastély parkjában egész nap vadászathoz kapcsolódó programok váltják egymást: a vadászkutyák, solymászok, agarak, íjászok bemutatói mellett különleges élményt ígér a szarvasbőgő bemutató, a lovas íjász bemutató, s az a vadétel főzőverseny is, melyben csapatok versenghetnek „a Kastély Főszakácsa” címért.

A nap indításaképp vadászkürtök szavára megnyitja kapuit a kastély, megjelenik maga „Erzsébet királyné” és üdvözli a vendégeket, majd a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola "Vadász" kórusa előadásában a Vadász himnusszal köszöntik a vendégeket. Idén első alkalommal a STIHL Timbersport Show látványos bemutatóját is élvezhetik a látogatók.

Az idei Vadásznaphoz kapcsolódó újdonság, hogy a kastély ezen az eseményen ad otthont a különböző vadászati módoknak hódolók első országos találkozójának, a korábban Galyatetőn született megállapodás gyakorlati megvalósulásaként.  

A gyerekeket bábelőadás, interaktív zenés játék, „Vadászkaland”, valamint állatsimogató, népi ügyességi játékpark és kézműves foglalkozás várja. A felnőttek számára különlegességként elöltöltős fegyverbemutatót, vadászruha divatbemutatót, valamint tematikus tárlatvezetést kínál hazánk folyamatosan megújuló, a sokszínűség szimbólumaként számon tartott kastélya.

További információ: www.kiralyikastely.hu