Magyar ízek

S.N.

2021. szeptember 21.

Az Ének a konyhából című lemez bemutató koncertje október 8-án lesz az OMÉK-on.

A magyar konyhaművészet a hazai kultúra fontos területe. Szarka Gyula új lemezének célja, hogy zenében kifejezve, humorral fűszerezve mutassa be a gazdag és karakteres ízvilágú magyar gasztronómiát.

„Ha reggel kinyílik a szemünk, az első utunk a konyhába vezet. Főzzük a kávét, tervezzük a napot, családi kupaktanácsot tartunk, pörlekedünk, megbékélünk, fontos döntéseket hozunk. A konyhában zajlik az élet.


Közben fő a leves, sül a hús, készülnek a finom falatok. Mert főzni öröm, enni gyönyörűség! – mondja a Ghymes együttesből is ismert zenész. – Konyha az egész világ és szakács benne minden férfi és nő, mondhatnánk Shakespeare után szabadon. Mindenesetre, ha egy kíváncsi marslakó errefelé csavarogna, meglepetéssel tapasztalná, hogy töltött káposzta, füstölt kolbász és túrós rétes finom illata lengi körül szépséges bolygónkat, különösképpen itt, a Kárpátok környékét.”Szarka Gyula saját bevallása szerint azok közé tartozik, akik „mindent esznek”, mindent szeretnek. „Hosszú utazásaim során, zenésztársaimmal a zenekari buszban zötyögve többfogásos ebédeket főztünk és ettünk meg, persze csak fejben, a képzelet szárnyán. Mert

az ételről beszélni hasznos és tanulságos időtöltés, na meg kellemesen étvágygerjesztő is. Ezért úgy döntöttem, hogy írok néhány jókedvű dalt erről a csodáról, amelynek így vagy úgy, de mindenki a részese”

– mondja Szarka Gyula.A lemezen szerepel dal a disznótorról, a kenyérről, a lakodalmi ételekről, de hallhatunk fogyókúrás panaszokat is. A lemezbemutató koncert az OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari kiállítás) keretében lesz október 8-án, 17 órakor. A helyszín a Hungexpo Budapest.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra