Magyar Konyha
2018. február 26.Sikertörténetek – Márkaépítés – Logisztika. A Magyar Konyha és a SVÉT konferenciája március 22-én, termelőknek és szakácsoknak. A konferencia fő kérdése: hogyan kerüljön minőségi magyar termék a vendéglők, bisztrók étlapjára?
Hogyan kerüljön minőségi magyar termék a vendéglők, bisztrók étlapjára?
Sikertörténetek – Márkaépítés – Logisztika
A konferencia célja, hogy segítse a párbeszédet, kapcsolatot teremtsen a szakácsok, vendéglősök, illetve a minőségi termékeket előállító termelők között, pozitív példákon keresztül bemutassa és egy kerekasztal-beszélgetés keretében megvitassa, mi lenne a termékek ideális útja a termelőtől az éttermekig, hogy a hazai alapanyagok állandóan jelen legyenek az étlapokon.
Időpont: 2018. március 22.
Helyszín: Európa hajó, Szilágyi Dezső tér
Műsorvezető: Borbás Marcsi
Program:
9.30
Regisztráció
10.00–10.15
Megnyitó
Daróczi László (Agrármarketing Centrum)
10.20–10.40
Séfasztal
Minőségi alapanyagok a magyar éttermek étlapjain
Előadó: Ruprecht László (SVÉT)
10.40–11.00
A bükki sajt a legjobb éttermekben
Egy kistermelő kilátásai a magyar gasztronómiában
Előadó: Sándor Tamás (Bükki Sajt manufaktúra, Mónosbél)
11.00–11.20
Hogyan került a keleméri bárány az ország legjobb éttermeinek étlapjaira?
Márkaépítés Kelet-Magyarországon
Előadó: Balogh-Nagy Erzsébet (Keleméri Farm)
11.20–11.40
Jó ízű biotermékek az éttermek kínálatában
Okos logisztika a termelők szolgálatában
Előadók: Debreczeny Balázs (Az én piacom), Pecznyik Béla biotermelő
11.40–12.00
Szakácsok és termelők
Termelők beszállítási lehetőségei az éttermi konyhákra
Előadó: Csapody Balázs
12.00–12.30
Kávészünet
12.30–13.00
A Magyar Konyha Termelői Díj 2017 átadása
Lévai Anikó, a magazin szerkesztőbizottságának elnöke és Vinkó József főszerkesztő laudálják a nyerteseket
Termelői díjak, különdíjak átadása
13.00–14.30
Kerekasztalbeszélgetés
14.30–16.00
Termékbemutató kóstolással
Termelők, séfek, étterem-tulajdonosok találkozója
A konferencia támogatói: MTÜ, AMC, PGA, Magyar Bocuse d'Or Akadémia, Demetervin Pincészet
A nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezés lezárult. Megértésüket köszönjük!