Magyar Konyha
2019. november 6.A Magyar Konyha és a Stílusos Vidéki Éttermiség harmadik alkalommal rendezi meg A piac konyhája című konferenciát szakácsoknak, termelőknek és a gasztronómia iránt érdeklődő közönségnek.
December 5-i rendezvényünkre a belépés ingyenes. Az alábbi címen lehet regisztrálni: bago.zsofia.svet@gmail.com
Program
9.30 Regisztráció
10.00–10.10 Megnyitó
Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke
10.10–10.20 Köszöntő
Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Székesfehérvár
10.20–10.30 Klíma és gasztronómia – a konferencia témájának felvezetése
Borbás Marcsi
10.30–10.50 Az élelmezés jövője: fenntartható, egészséges ételek a klímaváltozás árnyékában
Dr. Kun Ádám tudományos főmunkatárs, Ökológiai Kutatóközpont
10.50–11.10 Márkaépítés, látványtervezés
Ipacs Géza grafikus, Apacs Stúdió
11.10–11.30 Kistermelői támogatások és a szabályozási környezet
Dr. Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
11.30–11.50 Fenntartható Balaton
Szári Zsolt vezérigazgató, Balatoni Halgazdaság
11.50–12.10 A Magyar Konyha Termelői Díj átadása
12.10–13.10 Ebédszünet és termékbemutató
13.10–13.30 Séfasztal és Magyar Márka
Ruprecht László, SVÉT
13.30–13.50 A tudatos kereskedő
Willmann Fábián, A másik bolt
13.50–14.10 Egy kistermelői modell: a Csurgódombi Sajtkonyha
Pózer István és Márkus Erika
14.10–14.30 Tisza-vidéki termékek a fővárosban
Barát József Szövetség az Élő Tiszáért
14.30–14.50 Piac és közösség – Fenntartható piacozás
Schultz György, a Jancsárkert Egyesület elnöke, Székesfehérvár
15.00 Összegzés
.