A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. december 9.

A karácsonyi Magyar Konyhában a sok olvasmány mellett idén számos ajándékkészítési ötlettel, hasznos receptekkel, bevásárlói tippekkel lepjük meg olvasóinkat.

Ajándékötletek

A saját kezűleg készített ajándék olyan minőségű lehet, ami a kereskedelemben alig hozzáférhető, s ha igen, lakkor is nagyon drága. Készítsünk egyéni dolgokat, próbáljunk igazi kézműves produktumokat előállítani! Ez mindenkinek nagyobb öröm, mint a hektikus vásárlás -vallja Bittera Dóra és Molnár B. Tamás, akik olyan finomságok receptjeivel lepik meg az olvasókat, amelyek könnyedén elkészíthetők otthon és biztos, hogy nagy sikert aratnak. Többek között kandírozott gyömbér, mandulás kétszersült, sóban eltett citrom és krémes húspástétom is szerepel az ajándékötletek között.

 

Halászlé- és bejglirendelés

Szenteste vacsoránál nem hiányozhat az ünnepi asztalról a halászlé és a bejgli. Karácsonykor bőven akad tennivaló, ezért olyan listát készítettünk olvasóinknak, ahol azoknak a budapesti cukrászdáknak és éttermeknek a kínálata szerepel, ahol mákos, diós, marcipános és ki tudja, hogy még hányféle bejglit, illetve ponty-, harcsa-, korhelyhalászlét lehet rendelni.

Hol vegyünk friss halat?

A fővárosi piacokon karácsonykor kígyózó sorok állnak a halboltok előtt. Szerencsére van néhány hely, ahol friss és élő halat lehet venni az ünnepek előtt. Készítettünk egy listát arról, hogy hol kapható élő hal a fővárosban.

 

A Magyar Konyha karácsonyi száma december 8-tól kapható az újságárusoknál.