A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2015. október 27.

Zajlik a szüret mindenfelé, de Budapest környékén is részt vehetünk boros eseményeken. Ilyen az "Élményszüret Etyeken a Gasztrosétányon" nevű rendezvény, ahol a borok és az ételek találkoznak.

Az etyeki Gasztrosétányt elsősorban az évszakonként jelentkező tematikus Piknik rendezvényekről ismeri a közönség, de időről időre tartanak meglepetéseket az etyeki borászok és vendéglátók. A családi vállalkozók közül egyre többen tartanak rendszeresen nyitva, illetve szerveznek közösen is nyitott pince napokat. Sokan látogatnak ezen alkalmakkor Budapest szőlőskertjébe, akik bort, pezsgőt, mustot, sonkát, sajtot, esetleg házi süteményt vagy szörpöt szeretnének kóstolni. Az októberi hosszú hétvégén, október 23-25-ig minden nap 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit a Gasztrosétány. A szüret vége felé a legnemesebb borok és pezsgők mellett mustot, murcit és néhány pincében már újbort is lehet majd kóstolni. A sajtkészítés-bemutató mellett mindenki kipróbálhatja, milyen vajat köpülni, illetve a kicsik és nagyok is próbára tehetik magukat tökfaragásban.
 

 

Nyitott pincék programja és kínálata:


1.       Aubergine Pince
Padlizsán- és zakuszkakrémes kenyér, Csángó gulyás szürke marhából, csúsztatott palacsinta

2.       Gradowski Birtok
Szekszárdi borok és újborok kóstolója

3.       Milán Pince
Töltött káposzta, Töltött tormalevél háziasszony-módra,  Házi almás pite
Házi szörpök és lekvárok, pálinkakóstoló

4.       Erdélyi Ízek Udvara
Erdélyi miccs,  Húsgombócos erdélyi csorba,  Szarvas- és vaddisznó szalámi,  Házi csokik,  az etyeki Tátrai Pincészet bor és mustkóstolója

5.       Árpás László Sonkamester Pincéje
Két évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek; kemencében és grillen készült ételek

6.       Halmi Pince
Szörpök, gyógynövények és teák vására; házi sütemények és lekvárok kóstolója- és vására

7.       Takáts Pince
Egytálételek, sütemények, palacsinta

8.       Kácsor "Kíra" Pince
Házi rétes, libatepertőkrémes kenyér, pogácsa és borkóstoló

9.       Rezeda Terasz
Az etyeki Anonym Pince borainak kóstolója - házias ételek

10.     Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)
Etyeki eszem-iszom: szekszárdi borok kóstolója és vására, házi készítésű ételek

11.     Dvorák Pince
A tollfosztástól a tányérig - házias ételek helyi alapanyagokból: csirkepörkölt nokedlivel, gulyásleves, csülkös-körmös pacal, sült kolbász, cigánypecsenye, palacsinta a ház lekvárjaival töltve, lekvárvásár

12.     Etyeki Sajtútállomás
Interaktív vajköpülés és sajtkészítés-bemutató, sajtsaslik, sajttál

13.     Rókusfalvy Birtok
Pohárral a kézben - rendhagyó pincetúra vezetett borkóstolóva, tökfaragás kicsiknek és nagyoknak, gyereksarok.  Friss házi pogácsa, szárnyas-májkrém kenyérrel és sparheltben sült tök. 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra