A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2013. április 29.

A Magyar Konyha csapata is nevezett idén a balatonszárszói Médiakupa Horgászversenyre, amelyet a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. kilencedik alkalommal rendezett meg újságírók számára.

Reggel nyolc órakor gyülekeztek a csapatok a balatonszárszói Nádfedeles tó partján, ahol a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. meghívására huszonnégy szerkesztőség horgászai gyűltek össze.

Az időre nem lehetett panasz, gyönyörű nyárias napsütésben várta mindenki a halakat. A horgászhelyek kisorsolása után fél kilenckor már kezdődött is a verseny. Minden csapat három horgászbottal horgászhatott, csaliként legtöbben csontit, gilisztát, kukoricát használtak.

A kétszer két órás versenyen összesen 120,34 kilogramm halat fogtak a versenyzők.

A Magyar Konyha csapata ehhez majdnem két kiló törpeharcsával járult hozzá. Ugyanis ki tudja miért, szerkesztőségünk horgaira folyamatosan rájártak a törpeharcsák, melyek leakasztása a horogról nem kis mutatvány volt. Fogtunk még két keszeget és egy bodorkát is, amellyel majdnem megszereztük a legkisebb halért járó díjat!

A többi csapat zsákmányának zömét két kiló körüli pontyok alkották, a legnagyobb halért járó díjat Karsai Krisztián, a Mozgóképes Stúdió csapatának tagja kapta 6,6 kilós gyönyörű tükörpontyával.

A legeredményesebb női versenyző Szabó Zsófi lett a Somogyi Hírlap csapatából, ő 27 darabig jutott a törpeharcsák aprításában. A legeredményesebb gyermekversenyző a 14 éves Schull Bálint (Mókus örs), aki három szép pontyot fogott, egyedüliként a gyermekversenyzők között. A felnőttek között a legeredményesebb horgász büszke címét Szabó József, a Sikeres Sporthorgász csapatának képviselője hódította el, ő összesen 47 halat fogott, köztük 20 gyönyörű pontyot!

Az ő teljesítménye alapozta meg a Sikeres Sporthorgász csapatának (Zákonyi Botond, Szabó József, Nagy Csaba) eredményét, ők nyerték a IX. Média-kupát 25,9 kg összsúlyú kifogott hallal. A második helyezett az MTI csapata lett 16,3 kilógrammal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Zöldek, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csapata léphetett fel.

Volt olyan csapat is – a Földvár TV merész hölgycsapata – akiknél lelkesedésben nem volt hiány, de azért a csali horogratűzésénél és a bedobásnál segítségre szorultak. A szomszéd pályán horgászó Szabó Károly Attila (a Színfolt csapat kapitánya) éppen azért kapott Fair Play díjat, mert ideje jó részét a hölgyek istápolásával töltötte.

A verseny szünetében adta át Füstös Gábor, a BHNP Zrt. vezérigazgatója a tavaly alapított Liba-toll díjat annak a zsurnalisztának, aki „nem csak gágog, de igazat is ír”. A díj egyébként éppen azért kapta nevét a liba-tollról, mert ez az eszköz mind a tollforgatónak, mind a horgásznak hasznára lehet. Az idei nyertesnek, Tremmel Tamásnak (Veszprémi Napló) a tavalyi díjazott, Török Tünde, az MTI munkatársa gratulált elsőként.

A versenyen találkoztunk Széll Tamással, a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny tizedik helyezettjével, aki különdíjban részesült, egy balatoni területi engedélyt kapott a verzérigazgatótól.