A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Jó sört akarunk főzni, kézműves allűrök nélkül

Magyar Konyha

2019. június 13.

Az első minimalista kisüzemi sörmárkaként definiálja magát a székesfehérvári Hübris, amely az elmúlt hónapokban jelent meg a hazai piacon. Jelszavuk: „kézműves sör, mínusz kézműves”.

A céljuk, hogy a jó sör ne kiváltság, hanem alap legyen az emberek számára – vallják a székesfehérvári sörfőzdében, amely a közelmúltban mutatta be a letisztult megjelenésű és beltartalmú sörkínálatát.

A kisüzemi és a prémium sörök szegmense dinamikusan növekszik a sörpiacon. A fogyasztók minőségi sör iránti igényének alakításában pedig óriási szerepük van a kisüzemi vagy más néven „kézműves” sört készítő főzdéknek. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a kicsik szortimentjének legfontosabb szereplője, az IPA vagy a pale ale már az ipari sörgyártás palettáján is megjelent. A jó sör téma lett, a fogyasztók előszeretettel kóstolgatják a változatos típusokat, egyiküknek a keserű, a másiknak a nagyon illatos, a harmadiknak pedig az édes ízvilágú a leginkább izgalmas.

Ezt a folyamatot támogatja a Hübris is. „Szortimentünket igyekeztünk úgy kialakítani, hogy az minél szélesebb rétegek számára értelmezhető legyen” – mondta László Ádám a sörfőzde egyik alapítója.
Jelszavuk azt jelenti, hogy kézműves minőségben, de nagy mennyiségben, odafigyeléssel és szakmai elkötelezettséggel dolgoznak.

Mi jó sört akarunk főzni, kézműves allűrök nélkül

Kínálatuk jelenleg hat sörből áll. Rendszeresen főzik a sür nevű, klasszikus pilst. A világ legnagyobb volumenben előállított sörtípusa a csehországi Plzeň városából származik, a Hübris olvasatában ez a sör szűrt, aranysárga megjelenésű, lágy ízű, finom keserűséggel frissítő, tiszta élmény.

Van emellett fekete ivósör, amelyet egy különleges pörkölt maláta extraktummal főznek, ez a stüt, típusát tekintve stout. Üpa névre hallgat az alap india pale ale söre, míg üpa2 egy összetettebb, közel 7%-os IPA, rengeteg komlóval, igen komplex illatokkal és ízekkel. Talán a leginkább rendhagyó főzet a büza, amely egy igazán frissítő búza sör, ezen kívül pedig ott van az apü, az igazi strandsör, alacsony alkohol tartalommal és bódítóan citrusos komló aromával.

Sokadikként piacra lépő kisüzemi sörfőzdeként a Hübris célja nem lehet más, mint az, hogy sörei egyszerűségével és közérthetőségével teremtsen értéket.

„Hisszük, hogy nem feltétlenül kell guacamole-t és maracuja-t tenni a sörbe ahhoz, hogy érdekes legyen. Egyszerűen úgy gondoljuk, hogy az érték a letisztult ízekben is megterem”

– vallják.

A letisztultságot közvetíti a hazai kisüzemi sörök között egyedülállóan bátor, minimalista arculat, ami azt üzeni: „nem akarok többet mutatni annál, mint ami bennem van”.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra